fredag 19 november 2010

Nya Bellis!

Som jag tidigare skrivit så har det blivit en hel del sömnad den senaste tiden även om jag har varit hemskt dålig på att blogga om sömnaden hela hösten. Nu har jag iallafall tänkt att göra en kraftansamling och först ut bland alla nya produkter är klänningen Bellis. Bellis har funnits i sortimentet en tid, men två nya färgställningar (tyger) har den utökats med under hösten. Bellis i djungelvelour är den ena och den bloggade jag om tidigt i höstas.Nu är det dags för den härliga Bellis i brun molnvelour från JnyDesign. Bellis är en lätt utställd klänning utan ärm, som fungerar lika bra på sommaren som på vintern, då med en tröja och ett par leggings till. Innan jag bestämde mig för det gula kantbandet så var det mycket velande fram och tillbaka över vilken färg jag skulle välja. Min första tanke var rosa, men eftersom det inte fanns tunn rosa interlock hemma så fick jag förkasta den tanken. Till slut föll valet på gult som ger klänningen lite 70-talsfeeling, tycker jag. För att slippa fålla klänningen har jag valt att sätta kantband även nedtill, vilket ger klänningen ett snyggt avslut. För att unvika ballongeffekt så använder jag mig av tunn interlock, använder man mudd så drar den ihop sig och ger klänningen en ballongeffekt.När jag väl hade sytt klänningen så insåg jag att det vore helt underbart med en tröja i Iris Visa från Strömming att matcha med. Trots att Iris Visa är mönstrad så är mönstret så diskret så att det fungerar ihop med molntyget. Iris Visa hade jag endast köpt 1,5 meter av för eget bruk så här gällde det att pussla och trixa för att få ut 5 tröjor (som alla kläder till försäljning sys i, stlk 62/68-110/116). Men jag lyckades genom att på en tröja sy ärmen i två delar och över sömmen gjorde jag en dekorsöm med avig täcksöm. Denna tröja uppskattades och är en av de som redan är sålda. Tröjorna är inga konstigheter, förutom den underbart mjuka bambutrikån Iris Visa i gult. Tröjan är sydd i vanlig modell Prunus med bruna detaljer i form av kantband och avig täcksöm över raglanskärning och vid fåll.Klänningen är en av de plagg som får följa med upp till Galleri Hemsytt i december, liknande tröjor kan ni köpa från Strömming som är en av utställarena på Galleriet..

modell: klänning Bellis och tröja Prunus, båda i stlk 98/104 (finns i 62/68 - 110/116)

material: brun molnvelour och gul interlock till kantband från JnyDesign. Iris Visa från Strömming och brunt kantband från Stoff & Stil.

att tänka på: klänningen är kort i modellen, går till halva låret. Jag funderar på om man skall förlänga den? I övrigt tycker jag det blir ett helt underbart set som till skillnad från mina övriga kläder är lite dämpad i färgerna.

1 kommentar:

  1. Jättefin modell och fina tygval ;-) Tror nog att längden kan vara rätt bra, lekvänligt!

    SvaraRadera