söndag 21 november 2010

Djurmotiv!

En trend bland barnkläder och tyger är djurmotiv och jag har hakat på den trenden. Naturligtvis var det förutbestämt när jag köpte djungelvelouren från JnyDesign, att det skulle bli härliga muddbyxor. Det har det också blivit, en hel mängd, för motivet är populärt bland mina kunder. Det är dags att köpa mer tyg då det nu har tagit slut, trots att jag köpte betydlig större mängd än vanligt. Skoj!
Djungelbyxorna, som jag bloggat om tidigare, har jag sytt i två varianter, en med turkosa muddar och en med gröna muddar. Eftersom det mestadels finns mönstrade tröjor i kollektion nyfiQen så vill jag försöka få till en matchande tröja utan massa mönster. Rödvitrandig jersey även denna från JnyDesign föll valet på och  min härliga brodermaskin jobba på denna. Mitt på magen finns det nämligen ett broderi i form av en apa. Broderiet är ett applikationsbroderi och apans mage och huvud är vitt, tyvärr hittade jag inte någon vit velour (den hade gömt sig långt in och återfanns när tröjorna var klara), så det fick bli vit fleece. Till den röda tröjan valde jag att återknyta till den turkosa elefanten i djungelvelouren och använde mig därför av Stoff & Stils mörkturkosa mudd. Härlig kombo till det röda, tycker jag.


Ni har väl inte missat att de flesta plagg finns att köpa i webbutiken ?

modell: tröja Prunus i stlk 98/104. Tröjan finns i stlk 86/92 - 110/116 och bodies i samma variant finns i stlk 62/68 - 74/80.

material: Randig, kraftig singeljersey från JnyDesign, vit fleece från Calletex och turkos mudd från Stoff & Stil. Broderiet kommer ifrån Huups.

att tänka på: trist att jag inte hittade den vita velouren innan jag sydde tröjorna. Nu måste man varna väldigt tydligt att broderiet endast får strykas på låg värme och på avigsidan, fleece är ju så känslig för höga temperaturer. I övrigt är jag helnöjd med dessa broderade tröjor, både denna med apa och den med elefanter.

1 kommentar: