lördag 17 januari 2015

Kristianstad Musée - vilket ställe!Denna vecka har jag varit mycket på resande fot och veckan avslutades i Kristianstad. Mötet jag var på tog betydligt kortare tid än planerat och jag hade därför lite tid att slå ihjäl. Inte alls kul en fredag eftermiddag, men lunchstället jag hamnade på gjorde det hela lite lättare.

Café Miro, wow, vilket ställe! Det var helt klart mat i min smak på deras lunchbuffé, där man kunde välja mellan soppa, lax, lamm, potatisgratäng och framförallt en hel mängd med fantastiska sallader. Ekologiskt och närodlat var filosofin. Även om vädret inte lockade till glass så blev jag nyfiken på rawfoodglassen, men jag höll mig till fruktsalladen som buffébordet erbjöd.
Ni får hålla till godo med mobilbilder för många tågbyten gör att jag vill resa lätt. Men jag kunde inte låta bli att föreviga min tallrik som jag skall inspireras av vid matlagningen här hemma, kanske kan det inspirera även er läsare. Favoriterna var nog tomatsalladen med stjälkselleri, purjolök, persilja och vinegrette tillsammans med paprikasalladen som även innehöll ruccola, en hel mängd olika fröer och en stänk olja. Men även rödbetssalladen i all sin enkelhet var suverän, endast rivna rödbetor med jordnötter, eller var det den varma grönkålssalladen med crème fraiche och pinjenötter som var bäst? ;-) Mums var alltihop!!!!


2 kommentarer:

  1. Riva rödbetor, det lät spännande!

    SvaraRadera
  2. Vilken bonus när man hittar ett sånt ställe i främmande stad.
    Allt gott
    Anette

    SvaraRadera