fredag 12 september 2014

Casual Friday

Vilken underbar och fantastisk fredagsmorgon. Siktet är redan inställt på ett härligt fredagsmys och ikväll blir det nog både förrätt och varmrätt för att fira trevliga nyheter och härliga höstdagar. Men först myser vi av klar höstluft, daggiga gräsmattor och morgonsol. Kan det bli bättre? 
 
 Idag blir det lite ledig fredag i klädsel. För några veckor sedan fyndade jag ett par sköna jeans på Gina Tricot, en affär som jag sällan besöker. Gillar dem väldigt mycket och tillsammans med toppen och koftan som jag sydde i somras och som ingår i min höstplan blir det en snygg men ledig stil en fredag som denna.


Halsbandet och armbandet är favoriter från Soül of Maia, designat av Malin Berghagen. De får mig påmind av att leva i nuet - Namaste! Mina skor fyndade jag på FactoryOutlet i Vingåker i somras och kommer från Tigers provkollektion. Jag är mycket nöjd över dem och de kommer bli välanvända med sin neutrala färg, passar till mycket. 
 
 
Koftan är sydd av mitt favoritmönster från BurdaStyle 7/2013 och garderoben börjar fyllas av flera olika varianter av detta mönster. Denna gång har jag använt en underbar härlig linnejersey i duvblått som jag köpte på Tygverket i somras. Viscosejerseyn till toppen köpte jag samtidigt och går ton i ton. Mönstret till denna top har jag konstruerat själv med inspiration från en t-shirt från Casall. Jag blev mycket nöjd med modellen som är lite ledigt slapp utan att var oformlig och stor. 
 
 
HöstSWAPen som skall vara klar redan 21 september är påbörjad så smått men att få klart alla plagg till dess kommer nog inte att lyckas. Jag har dessutom stött på lite patrull när jag tidigare klippte till min LadySkater. Total hjärnsläpp drabbade mig och jag klippte fel i det planerade grå tyget. En viscosejersey som är helt fantastisk i färg, mörk grå med lite ton av blått i. Jag får se om jag kan få ut en lite topp i det istället. Klänningen får sys i något annat tyg som jag förhoppningsvis hittar i mina gömmor. Förutom koftan och toppen här ovan så är min stickade tröja, Ravellon, klar och använd. Den har redan blivit en favorit! De vita byxorna och den gråmönstrade klänningen ligger tillklippta och väntar på att bli sydda. De grå byxorna har jag bestämt att föra över till vinterplanen istället.
 
 
 

2 kommentarer:

  1. Ravello, jag har garn klart! Jättefin! Har tänkt min i två gråa nyanser och mörk karamell från Östergötland ullspinneri.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kommer säkert bli kanonfint, Östergötlands ullspinneri har härligt garn och de melerade är fantastiska.

      Radera