tisdag 16 september 2014

Ravello "jordgubbar med mjölk"
Det har inte varit så många besök nere i systugan i sommar däremot har jag stickat desto mer. En av tröjorna som blivit klar är min Ravello som jag invigde förra veckan.  Det har ju liksom inte var temperatur som tillåter en ylletröja tidigare, trots att den är tunn. Redan när den blev klar så insåg jag att den kommer bli en stor favorit, helt i linje med hur jag vill att en stickad tröja skall vara. Mönstret är designat av Isabella Kramer och man kan hitta det på Ravelry.
Den är tunn och lite glesstickad och har en härlig halsringning, lite båtringad som jag gillar. Tröjan stickas uppifrån och ned och ringningen stickas med förkortade varv för att få halsringningen lite djupare än nacken. Enda bekymret med tröjan är väl vad man skall ha inunder, jag tror jag måste sy ett passande grått linne som får bli dess bundsförvant.


 
 
Garnet jag använt är Magasin Duett´s Supersoft, ett härligt garn som finns i en mängd färger. Det är en aning strävt att sticka med, vilket jag gillar och när man tvättar det så fluffar det upp sig och blir gosigt mjukt. Jag är kanske inte superkänslig mot ullgarn, men för mig var det inga problem att använda tröjan med ett enkelt linne med tunna axelband inunder.
 
 
 
 
En av de trevliga sakerna med Ravello är att den möjliggör lek med färger. Jag älskar att kombinera olika nyanser och få till en härlig kombination av färger. Jag har redan funderingar på hur nästa Ravello skall bli, för fler tröjor av det mönstret är givet. Kanske kan man till och med justera mönstret så det blir en kofta, jag är ju lite mer av en kofttjej. Vi får se! 
 
 
Den här tröjan, som jag tänkte skulle bli lite somrig har jag valt Silver grey, Bleched white och Alpine Rose, tyvärr har just den rosa utgått ur sortimentet. Grått, vitt och rosa är en klar favorit hos mig, det kan man ju ana på färgsättningen i vårt badrum. ;-) Badrummet som ibland får tjäna som fotostudio då ljuset inte riktigt räcker till inomhus. :-)
3 kommentarer:

 1. Hej hej!
  men oooooooooj vad du är duktig!
  Supersnygg tröja!
  kram Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Katarina för din komplimang! :-) Jag vet inte om jag är så duktig, men stickningen är en bra terapi när man är för trött för att orka mer än att sitta i tv-soffan. Det känns mer acceptabelt när man har en stickning i händerna. ;-)

   Radera
 2. Supersnygg! Fina färger också. Tycker du den är stor i halsen? Jag är lite känslig för att det går för långt ut på axlarna. Har du stickat icord kant? Det såg snyggt ut och en ny teknik för mig. Har jo inte börjat än.. Grejer till barnen hela tiden..

  SvaraRadera