söndag 1 juni 2014

Små rosor i trädet

Ännu en underbar helg börjar gå mot sitt slut och jag försöker njuta in i det sista. Den sista trädgårdsrundan är nog inte gjord ännu, det blir åtminstone ett varv till. I helgen har det verkligen varit omslag i vädret, från torsdagens sol med isande kall vind till fredagens hällregn, moln och sol om vartannat i lördags och strålande sommarväder idag. Inte bara vädret har skiftat utan även sysslorna från att sy fyra plagg, haft härligt besök av en barndomsväninna, trevligt besök på plantskola, grillkväll med grannar och så avslutade jag med en heldag i trädgården idag. Kan det vara bättre?
Underbart är kort och det gäller att passa på att njuta. Rosenhagtornet blommor så fantastiskt härligt nu, men när blomningen är över är trädet verkligen ingen skönhet. Jag lästa någonstans om rost och kanske är det det som har drabbat vårt träd. Det har bara ett fåtal blad och grenarna är fulla av mossa. Men det är väl förlåtet när det levereras sådan blomning. ;-)
I lördags så besökt jag och min barndomsväninna Äppelgårdens planskola som ligger bara en mil utanför Vingåker. Det är en helt fantastiskt liten lokal plantskola som har specialiserat sig på klematis och har en underbar idéträdgård. Man kan även hitta en hel mängd av härlig dekoration till trädgården i form av spaljér, rostiga dekorationer och fantastiska krukor. Tyvärr blev det inga kort tagna på vårt besök men jag lovar att jag skall visa detta smultronställe en annan gång. Några växter fick naturligtvis följa med hem, bland annat en klematis, funkia och bergsklint. Även denna härliga alunrot, Heuchera "Lime Marmelade, smög sig ned i kassen. Det blev passade perfekt i den stora lundrabatten tillsammans med de övriga limefärgade växterna som redan finns där. Visst lyser den härligt i kvällssolen?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar