torsdag 29 maj 2014

Lust, inspiration och ork

Det är ett konstigt fenomen det här med lust och inspiration. Vad är det som gör att man kan finna ork, eller som i mitt fall tappar den, när man skall försöka få något gjort? Jag har i månader haft lust och inspiration till att börja sy på min sommarswap, men när jag väl skall ta mig ned till systugan så försvinner orken. Varför? Just nu så överger den mig inte när jag istället ger mig ut i trädgården och börjar gräva eller rensa, då finns det istället gott om krafter. Varför är det så? För lust och inspiration finns fortfarande kvar för sömnaden, det är inte det som saknas. Idag har jag gett mig den på att jag skall färdigställa min svarta topp och kjol tillsammans med den grå koftan som ingår i min swap, det är enkla, snabbsydda modeller. Som belöning, när det är klart, skall jag köpa mig ett par grymt snygga och matchande skor som jag hittade på Factory Outlet igår. Ett par höga djurmönstrade pumps av märket Tiger. Jag har sådan tur att deras provkollektion passar mig perfekt i storlek och kan därför köpa Tiger-skor till human kostnad. :-)
Förutom den traditionella helgstädningen igår kväll så hittade jag även kraft till att montera ihop bordet som stått här hemma i några veckor. Det är ett databord från Ikea som jag upptäckt genom flera bloggar. Det blev perfekt inne i badrummet. Jag tycker det är så roligt att hitta prisvärda saker som ändå ger en lyxig och exklusive känsla. Bordet hittar man som sagt på Ikea för 299:- och gummikorgen på Biltema för 69:-. Kan det bli bättre?

På bordet ställde jag mitt fina porslinsfat från Rörstrand som jag köpt på auktion för många år sedan, jag gillar dess svartvita grafiska mönster. På väggen hänger ett print från Mokkasin i en ram från Ikea. Jag är på jakt efter något liknande då denna tavla egentligen skall hänga i vardagsrummet. Krokarna på väggen är en rest efter tiden med skötbord, men de får sitta kvar för de är svåra att få bort. Det blir ju dessutom lite trevliga med väl valda halsband hängande.
Som vanligt så har jag pyntat badrummet med blommor från trädgården när säsongen tillåter. Denna gång blev det väldoftande vita syrener. Tycker just enkelheten med bara vitt och svart gav den där härligt lyxiga känslan som jag gillar. På handfatet står tvål och handkräm i snygga förpackningar från Lindex, även dem hittade jag efter tips från bloggvärlden. Det här gör mig gott, att få pynta, fixa och skapa vackra saker oavsett om det gäller inredning, trädgård eller kläder. Jag får en sådan härligt pirrande känsla och känner mig så nöjd. Jag kan länge gå omvägar bara för att beundra och känna mig stolt över vad jag skapat. Vackra ting ger mig tillfredsställelse! Det är livet för mig! :-)

Nej, nu är det dags att ta tag i dagen. En tur ned till systugan skall det bli, mina kläder skall bli sydda. ;-) Efter det, när det förhoppningsvis har blivit en aning varmare ute (var är den sköna sommarvärmen?) skall jag ge mig ut och måla klart mina (prisvärda) Airondeck-stolar från Jula. :-)

Ha en härlig Kristi himmelsfärdsdag!!!

4 kommentarer:

 1. Vilket härligt badrum du har!! Det blev jättefint med bordet o dekorationerna.
  Jag har också klurat på det där med inspiration o jag har insett att för min del är det ingen idé att försöka sy om jag inte har full inspiration för det blir i alla fall inte bra då. Så jag har bestämt mig för att inspirationen får sjölv bestämma när det ska bli något sytt o på så sätt får jag bort "det dåliga samvetet" över att jag inte syr. Funkar för mig i alla fall o gör ofta att jag får mer sytt än förut :).
  Ha en riktigt bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig i det. Jag har jobbat på det dåliga samvetet och blivit betydligt bättre på att inte ha det. För mig har det faktiskt funnit en lust och en vilja för att sy, men det har ändock varit ett inre motstånd med att gå ned till systugan. Idag har jag iallafall ändligen brutit sytorkan och fått till 4 plagg, så härligt.

   Radera
 2. Jag känner igen det där! Jag har projekt jag gärna vill ta itu med och som jag tänker på, men så är det som om någon kastar en fuktig varm ylletrasa över huvudet på mig så fort jag verkligen tänker göra det jag har tänkt. Förstår inte heller varför. Ibland tänker jag att det kanske har med rädsla för att misslyckas, men det känns inte riktigt rätt. Vilket fint badrum du har!!!

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 3. Slangen köpte vi på Granngården. Inte världens bästa kvalité skulle jag tro men den vara säkert ett tag. Kram

  SvaraRadera