fredag 6 juni 2014

Adirondack stolar

Så här blev resultatet av allt skruvande igår kväll. Trots att det var väldigt mysigt med den tidigare sittgruppen intill dammen så tror jag att det kommer bli bättre med dessa sköna fåtöljer här istället. Här intill dammen är min och sambons favoritställe när vi sköna sommarkvällar sitter och filosoferar om livet.
Tidigare år har vi suttit på gräset och ifjol flyttade vi bak sittgruppen som annars har stått på uteplatsen bakom trappen på framsidan. Jag har  länge tänkt mig att ett par Adirondack stolar skulle bli perfekta här och när Jula sålde dem för kanonpris så slog jag till. Jag har valt att inte köpa fotpallen för jag tror inte den behövs. Utan den blir det dessutom enklare att flytta hela möblemanget vid gräsklippningen. Känner vi för det så kan man ju alltid komplettera.
Nu har jag förstås inte tänkt att man skall behöva flytta på dessa möbler vid gräsklippning så länge till. Mina planer är nämligen att vi skall bygga ett litet trädäck som sträcker sig ändå ut till dammkanten så det liknar en  liten brygga. Trädäcket skall bara vara så stort så att fåtöljerna får plats samtidigt som man kan ligga på knä och kika ned på fiskarna i dammen. Just denna idé har jag dock ännu inte berättat om för sambon. Frågan är om man skall be snällt eller om man helt enkelt skall börja bygga själv. Ibland kan det knepet vara det bästa för att få sin vilja igenom. ;-)
Men det blev inte bara skruvande igår kväll. Jag och lilleman hade myskväll själva då sambon var iväg på firmafest. Då passade vi på att baka pizza på grillen, en favoriträtt för oss båda två. Jag gjorde det enkelt för mig och köpte färdig pizzadeg som vi sedan lade salami, rödlök, mozarella, oliver och ost på. När den var färdiggrillad kompletterade vi med parmaskinka och ruccolasallad. Mums!4 kommentarer:

 1. Det där såg riktigt mumsigt ut! Nu vet jag jag vad jag ska göra för gott i helgen!
  Önskar dig en skön helg...
  Kram Titti

  SvaraRadera
 2. Jag har just ätit, men den pizzan får mig att dregla - så god den ser ut!

  Fotokursen anordnas av Fortbildningsinstitutet för yrkesverksamma journalister. Den var verkligen kanonbra!

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 3. <Mums så gott det såg ut, dina stolar var skit snygga,får man fråga var du köpt dom?
  Om du ska ner till skåne är tipset att ta en tur till Lödde plantskola, Åbergs trädgårdar Ystad, Hedentorps i Ängelhom. Ska fundera på fler, jo Apotekarns trädgård, även om den är överskattad så är det nmysigt och har god mat.

  Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipsen, Anna. Dem ska jag skriva upp så jag kommer ihåg. Resmålet är dock inte bästämt ännu, vi får se om det blir Skåne eller Dalarna.

   Stolarna har jag köpt på Jula. De var trärena och jag har målat dem själv. Det finns fotpall till också, men själv tyckte jag det räckte så här.

   /Camilla J

   Radera