onsdag 21 maj 2014

Underbara onsdag - Trädgårdens dofter

Nu dags för Underbara onsdag igen. Fler inlägg hittar du som vanlig inne hos Linda.
Utan att ens ha en tanke dagens tema så tassade jag ut sent igår kväll efter att städningen var klar och plockade in lite väldoft från trädgården i form av liljekonvalj. Inte behöver man ha några konstgjorda dofter såsom doftljus nu. Inget går upp mot trädgårdens alla dofter och så här års kan man inte gå många steg i trädgården förrän man upptäcker en ny. Och att kunna plocka in dem i form av en väldoftande bukett är en lyx som jag älskar. Jag har alltid färska blommor från trädgården inne när säsongen så tillåter, det behöver inte alltid vara blommor utan gröna gräs och blad kan också vara fint.Mina vitstrimmiga liljekonvaljer sprider sig i min ena våtbädd. De kommer inte så mycket längre så jag låter dem hållas, de samsas bra med roddisar och alazea. De är i en sådan mängd så jag utan ågren kan plocka in en och annan bukett. Härligt! Liljekonvaljerna kommer ifrån en kollega till mig, Håkan Stenström, som man för övrigt kan besöka i helgen då de har öppen trädgård. Mer om arrangemanget Besöksträdgårdar i Sörmland kan du läsa om här.7 kommentarer:

 1. Det växer mängder med liljekonvalj 75 meter från vår trädgård - har just varit och plockat en bukett. Tog in lite syrener också. Underbart!

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, liljekonvaljer är underbart och de doftar ju så gott. Syrener har jag tyvärr inte tillräckligt mycket av i trädgården. Funderar på om jag skall använda det till häck mot grannen.

   Radera
 2. Vilken jättesnygg liljekonvalj! Hos mig trivs dom inte fast jag har ju faktiskt inte prövat att ha dom bland mina roddar och azaleor. Tack för tipset. Finns väl inget underbarare än liljekonvaljdoft.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hos mig sprider de sig bra och som sagt, de är ju inhängnade av min våtbädd och tur är väl det. Fick höra i helgen att jag skämmer bort dem för mycket genom att ha planterat dem i min surjordsrabatt. ;-)

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Vacker det var med randiga blad. Jag är förtjust i olika bladformer och färger.
  Liljekonvaljer är bara så härligt att kunna plocka och ta in det doftar så härligt.
  Ha en fin torsdag
  kram Meta

  SvaraRadera
 5. Vitstrimmig liljekonvalj - det har jag nog inte träffat på tidigare! Vad fin den var! Jag har aldrig satt någon liljekonvalj i min trädgård och jag har inget minne av att de fanns här när vi flyttade hit för 10 år sedan men, men nu finns det en hel del.

  kram louise

  SvaraRadera