onsdag 14 maj 2014

Underbara onsdag - överaskningarÖveraskning, det är så jag tänkt mig att det skall upplevas när man kikar bakom det planterade bambun. Den är tänkt att skymma lundområdet så man blir nyfiken på vad som finns bakom. Vi får se om den känslan skapas när bambun har växt till sig. Det är det som är tjusningen med trädgårdsarbete, man vet inte riktigt om det blir som planerat. Jag vill iallafall få till överskningar i de olika rumsbildningarna, det är inte meningen att man skall se allt på en gång utan man lockas till att ta ett steg vidare för att se vad som finns bakom nästa krök.

I helgen var jag på besök hos min far och grävde då upp lite växter i hans välväxta trädgård. Min tanke har ju varit att plantera hosta kring min bambu i stora lundrabatten och det känns bra att slippa köpa dessa. Fem gröna vanliga hostor (vet ej namn) har jag nu placerat framför bambun som jag i höstas planterad kanske en aning för långt in. Tanken var att hostorna skulle välla över torvblocken, nu fick jag istället fylla ut framkanten med rödbladig revsuga som jag kunde plocka från yttre lundrabatten. Dess mörka bladverk matchar bambuns röra stammar.

Sedan måste jag få visa en lite timid doldis som sitter strax bakom bambun. Det är en azalea som jag köpte för många år sedan när det var Lands Öppen trädgård. Någon som har en aning om vad det är för sort? Den är iallafall helt underbart vacker nu när den blommar på bar kvist. En timid och oskuldsfull lite tös som som överaskar en med sin skönhet när man kommer lite närmre. :-)

Mer inlägg om om Överaskningar kan ni som vanligt hitta hos Linda på Växthusliv.

4 kommentarer:

 1. Åh en sån söt azalea. Elegant i sin luftiga blomning.

  SvaraRadera
 2. Vad härligt att ha en gård att åka och hämta växter på. toppen för det blir dyrt annars. Härlig den är den söta azalean en fin överraskning.
  Ha en fin torsdag
  kram Meta

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Skulle bara titta och säga att jag gillade det tänk när det gäller lagom. Varför måste man vara lagom??
  Nej här är det också lite för mycket av saker och ting. Jag går igång liksom. Men väder tycker jag skall vara lagom.
  Fast det är världsliga ting men är man trädgårdsfotograf så vill man kunna jobba.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 4. Vilken otroligt vacker blomma - tänk den som ett helt träd!!!

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera