söndag 18 maj 2014

Kvällsrundan

En strålande utflykt hade jag tillsammans med en trädgårdstokig väninna och arbetskamrat i lördags förmiddag. Vi var till Eskilstuna där STA (Sveriges trädgårdsamatörer) anordnade växtmarknad och en hel del plantor fick följa med hem. Det är underbart att kunna fynda lite rariteter till fantastiska priser.
Det blev en benved, två gräs, en frilandsadianthum, en törel, en rödbladig näva, två hostor, två vitsippor, en blodört och en oxalis. Så här uppkrupen i tv-soffan en söndagkväll så har jag inte de mer vetenskapliga namnet men de kommer tillsammans med mer ingående beskrivning av placering i kommande inlägg. De flesta av mina fynd hamnade i den stora lundrabatten, där det nu börjar fyllas på.

Innan tv-soffan så blev det en liten kvällsrunda med kameran i högsta hugg. Jag tycker det blir sådana fantastiska bilder när det börjar skymma och blixten sätter igång. Jag är lite lat och är fortfarande inte bekväm med de manuella kamerainställningarna. Jag måste ta tag i att lära mig mer och framförallt träna på dessa. Håll till godo med dess bilder på min härliga roddis och de söta tovsipporna som blommar för tillfället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar