tisdag 15 april 2014

Passionerad

Jag har ju svårt att göra något lagom utan går ofta "all in". Just nu det trädgård som upptar hela min tankeverksamhet, detta händer mig varenda år så här på våren. Det är ju verkligen en fantastisk tid nu när hela naturen verkligen laddar för att explodera när värmen kommer. Och just ikväll så känns det som värmen är på gång, termometern visar på hela 12 grader nu när klockan är sju. Jag kunde inte låta bli att att ta med mig kameran och gå ett varv i trädgården. Allra helst hade jag velat ta ett pass med spaden, men det är snart dags för nattning av sonen.
Alla tre bilder i dagens inlägg är under det döende amerikanska hagtornet som är placerat i den inre lundrabatten, den del av lunden som är äldst. Hagtornet har jag tänkt att delvis såga ned då det är ordentligt tanigt i bladverket och har gott om mossa på alla sina grenar. Jag tänker ta vara på dess stam och några grenar som klätterstöd åt klematis. Strax intill skall jag istället plantera ett prydnaskörsbär, Prunus Accolade. I denna del av lunden har den härliga scillan spridit sig och bildar ett blått hav. Jag inser att jag måste komplettera med lite mer bladverk som kommer igång senare och täcker de tråkiga bladen när den blommat över, kanske får det bli några funkior, astilbe eller liknande som passar här i skuggan.
I fjol på Lands Öppen Trädgård köpte jag en krypkotula som jag placerade intill min kullerstensgång och jag ser att den faktiskt redan har spridit sig lite. Tanken är att den skall klä in hela kullerstensgången med de ormbunkslika små bladen.På andra sidan om kullerstensgången så kikar min gula hundtandslilja upp. Den skall jag njuta av medan den blommar men strax därefter skall den få flytta över till den mellersta och i fjol anlagda lundrabatten. När den vissnar ner så vissnar ju även bladen och den är då svår att hitta, det gäller med andra ord att passa på att flytta den innan den "försvinner". Den delen av rabatten där den nu är placerad skall få en ordenlig genomgrävning och rensning nu i sommar, för tillfället så blandar sig en rosa ginst ordentligt med kirskål.

3 kommentarer:

 1. Hej!

  Vilken snygg blogg du har! Kul att du hittade till mig och vill vara med i underbara onsdag :D

  Solsken och sov gott!
  //Linda

  SvaraRadera
 2. Hej Mimmi!
  Jag var också tvungen att titta in på din blogg - jättefin och kul att du också har ett sömnadsintresse, det läser jag inte om på bloggar så ofta! Jag har själv ett syintresse som ligger i dvala sedan ganska många år, men förr sydde jag både bal- och brudklänningar till vänner och bekanta på lite amatörbasis. Numera är det mest trädgården som får den tid som blir över, men det är kul att ha sykunnandet i händerna, för man kan ju alltid plocka upp det igen.
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 3. Det är fint med din skilla vid trädstammen.och den där ormbunksliknande krypväxten låter spännande. Den måste du visa när den syns lite mer i sommar.har också satt hundtandslilja i höstas och den är på gång.
  Önskar dig en fin och skön Påsk.
  Kram Meta

  SvaraRadera