söndag 13 april 2014

En helg i trädgården


Denna helg har jag verkligen jobbat hårt i trädgården och även om det är dåligt grönt på buskar och träd så börjar det verkligen kännas som vår. Nu längtar jag till den rejäla grönska som gör trädgården mer ombonad. I lördags slet jag hårt med terassen då både golv och räcken blev handskurade. Vi har visserligen en bra högtryckstvätt med terasborste men den var ute på andra tjänsteuppdrag och jag kunde inte vänta till den kom hem igen. Bara att ligga på alla fyra med en skurborste istället. Möblerna och dynorna kom på plats och lite härligt vårpynt fick det också bli. Tyvärr försvann solen fram på eftermiddagen så njuta i soffan får bli en annan dag. Jag hoppas på en härlig påsk! ;-) Även om man saknar den härliga grönskan och jorden fortfarande är rätt naken så kan man hitta en och annan vårblomma i trädgården. De underbara och alltid välfotograferade julroserna får man ligga på knä för att kika in i, men då blir man verkligen belönad. Även blåsipporna och lungörten är helt bedårande när man kryper närmre.


Lite pynt kan man ju även pryda trädgården med. Min kruka på trappen är helt fantastisk och hälsar en välkommen med en liten diskret skylt. Även min sittplats i lunden fick några uppiggande påskliljor på bordet. Bakom fåtöljen har jag i helgen planterat en efterlängtad roddis "Cunningham white" som jag hoppas skall ge härligt insynsskydd från gatan när den vuxit till sig.


 Förutom lite terassfix och pynt så har jag röjt upp vid redskapsskjulet och växthuset i helgen. Växthuset är urstädat och krukorna redo att ta emot alla odlingar när det väl blir dags. Bordet som jag har haft därinne flyttades ut till planteringshörnan och får tjänstgöra som arbetsbänk till dess jag byggt en rejäl bänk. En redskapsstång med några "hinkar" och krokar från Ikea kom på plats och däröver skall jag komplettera med en hylla. Förhoppningen är att det kommer bli en njutning att stå och jobba där när allt blir klart. Jag hoppas på trädgårdsväder även nästa helg för då planerar jag att gräva klart min köksträdgård och kanske kan jag till och med sätta mina potatisar. Jag gjorde en inventering av mina odlingar i garaget och potatisarna har redan fått härliga groddar och lite rötter, även mina andra grönsaksodlingar i garaget ser bra ut. I fönstret trängs både en hel mängd tomater, gurka, paprika, chili och physalis som jag dragit upp från frö. Men de får vänta ett tag till i fönstret till dess att den riktiga värmen är på plats.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar