söndag 16 februari 2014

Swapfunderingar och inspiration

Trots att jag inte har sytt klart vårswap 2014, jag har färdigställt 3 av 6 plagg, så kan jag inte låta bli att spana framåt mot sommarswappen. Jag kan ju ärligt säga att det alltid snurrat runt lite sömnads- och modeidéer i huvudet på mig. Jag inspireras av tv, tidningar, bloggar men även av naturen och inredning där man kan hitta mycket härliga färgkombinationer. Här nedan är två collage med inspiration jag samlat från Pinterest.

 I am in the middle of the springswap but I can´t stop thinking of the summerswap. I find some inspiration on tv, magazines and blogs but also from the nature and interial designs. Here are som inspirations from Pinterest.Ralf Lauren är en av mina favoriter. Han gör enkla och stilfulla designers i underbart vackra material tycker jag. Det är sådan stil som jag gillar och vill fylla min garderob med. Den svarta klänningen med den rosa omlottoppen, det grå linnet, spetsdetaljerna, den släta och enkla beiga tröjan. Hur skall man få ihop detta till en plan tro?

Ralf Lauren is one of my favourite. I like the simple and plain designs and the luxurious fabrics. Those are the kind of clothes I want for my wardrobe. I love the black dress with the pink top, the tank top, the lace ande the beige plain sweater. Can I collect my thougt´s and make a plan?


 Rosa är en favoritfärg som jag nog redan nu har bestämt mig för som kontrastfärg i min sommarplan, frågan är vilken rosa. Jag gillar den dimmiga rosa på klänningen längst upp till höger, ser framför mig en topp eller linne med spetsdetalj nedtill. Håller även på att sticka en mörk cerise lintröja som kunde få vara med i sommarplanen. Men jag tycker även att stark rosa, den rosa som är på texten känns allra mest sommar. I den färgen har jag en härlig chiffong och garn som är tänkt till en sjal med underbar pärlprydd spets från Tant Kofta. Frågan är hur jag skall få ihop alla tankar samtidigt som jag helst skall använda tyg som jag redan har på lager.

Pink is my favorite colour and I have already decide pink for the contrasting colour for my plan. But there are so much shades. I love the dress in the right upper corner. I have an idea of a top with lace details in that shade. Right now I knit a sweater in cerice which is suitable for the swap. But I think that pink shade of the text "Rosa" is the must summerlike. I have a beautiful chiffong in my stash and yarn for a shawl in that shade.

 

Sedan måste jag tipsa om en underbart härlig podcast som jag nyligen hittat - Modepodden. Det är Jenny och Johanna som intervjuar några av Sveriges mest framgångsrika designer, modeskapare och branschfolk. Så här beskriver de själva podden.

En podcast om driv- och innovationskraften i den svenska modebranschen.
Vi träffar talangfulla människor och får en ny dimension till mode som industri. Vad är det svenska ”modeundret”? Finns det haute couture made in Sweden? Hur skapar man framgång? och är mode bara till för de hängivna?
Hoppas att ni blir lika inspirerade som vi och får många trevliga podcaststunder!


I have recently discover a swedish Podcast that I really like  - Modepodden. Jenny and Johanna  interview some great swedish designers.

1 kommentar:

  1. Visst är det så. Innan ett plagg är klart är jag redan i tanken på nästa. Känns skönt att veta att det finns fler tokar ;-) Jag lyssnar gärna på Stil på P1 så jag tackar för tipset om podcasten.

    SvaraRadera