torsdag 26 september 2013

Grått är flott!

En favoritfärg i sommar har varit grått, en färg som jag kommer fortsätta använda nu i höst. Jag håller just nu på med att sy ett par grå byxor i ett fantastisk tyg i 100% ull. Tyvärr är de inte riktigt klara så ni får hålla till godo med en annan grå "stass" som jag tillverkade i somras.


Den ljusgrå klänningen blev snabbt en favorit och jag har använt den mycket. Klänningen är sydd i viscosejersey och mönstret är eget. Med ett par strumpbyxor eller tajts så blir den användbar även i höst. Jag har ett par grå leopardmönstrade tajts på gång. 

Till klänningen har jag en härlig grå sjal stickad i merinoull. Jag är med en grupp på facebook där vi försöker "kala" (knit along) ihop. Först ut i gruppen var en härlig kofta och vi har även gjort denna sjal bland annat. Mönstret på sjalen heter Cladonia och man hittar det på Ravelry. Den är stickad av grå och flerfärgat Ella Rae. Halsbandet som jag bär på bilderna är mitt absoluta favorit ( och jag äger ju några stycken halsband ;-) ) och kommer från Soul of Maîa och är designat av Malin Berghagen. I min SWAP 2013 höst som jag tidigare bloggat om så hittar du ett annat som jag hoppas skall hitta hem till mig inom kort. ;-)2 kommentarer:

  1. Snygg outfit! Sjalen är underbar! Hur mycket garn gick det åt? Jag har en härva Ella Rae hemma.

    SvaraRadera
  2. Den grå härvan tog slut, men den flerfärgade ´har jag lite kvar av. Jag fick modulerade mönstret något och ökade den flerfärgade kanten nedtill en bit för det grå räckte inte som det skulle. Ella Rae är ju underbart mjukt, det var första gången jag stickade i det.

    SvaraRadera