onsdag 18 september 2013

Det är höst nu!

Löven börjar falla av träden, underbara färger och klar och härlig luft. Trädgården börjar förbereda sig för vintervila, men för mig känns det som jag börjar leva igen efter en lång och jobbig 40-årskris. Nu känner jag glädje, ork och lust och det är en underbar känsla. Sedan ett år tillbaka så har jag försökt att få till en och annan joggingrunda i skogen och efter ett längre uppehåll under våren så är jag på banan igen. Det är så skönt och bidrar till att man känner sig tillfreds med sig själv, både genom att få mer ork och att man känner sig i bättre "fit" trots att vågen endags visar på -2 kg. Att jag dessutom känner lust och har ork att gå ned till systugan igen bidrar ju till att det är trevligt att öppna garderoben på morgonen. Därför kommer här en "dagens" som är så populärt att visa. ;-)

Dagens med egensydd lila kofta, ljusgrå top från Tiger, svarta byxor från Lindex och stövlar från Peperoni. 

Idag är första dagen med riktiga höstkläder och riktiga byxor har jag nog inte använt på månader. Just idag är det dock endast koftan som är egensydd. Jag har länge letat mönster på kofta och efter en urrensning av garderoben hittade jag en bra kofta som dock var uttjänt. Jag klippte isär och den fick utgöra grund för ett mönster. Just på denna lila kofta, som förövrigt är en del i min höst-SWAP, så har jag förlängt ärmen en hel del då jag tycker om när den är snäv och rynkar sig snyggt på handleden. Koftan är lite figursydd och längre bak. Den är sydd i en tunnstickad lila jersey som jag tror har lite ull i sig. Tunn, smidig och varm precis som jag vill ha en kofta. Det har redan blivit fler koftor i detta mönster.


Idag använder jag några av mina favoritsmycken som kommer ifrån Soul of Maîa. Det är Malin Berghagen som har designat dessa "Yoga-smycken", ett tvåradigt armband och ett långt halsband i vitt och grått. Jag älskar dem och bär den ofta. I den nya kollektionen finns det en lila variant på halsband som jag skulle vilja ha. Jag har förövrigt byggt upp min höstgarderob som jag skall sy kring dess färger.


Jag tycker att det är kul att leka modell och det blir så trevliga bilder när man faktiskt kan visa kläderna live istället för på en provdock. Till hjälp använder jag mig av ett stativ och fjärrutlösare. Förhoppningsvis blir man bättre och bättre som modell också och hittar "poser" som fungerar. På ca 50 bilder är jag glad att det finns någon användbar för tillfället. Men modellyrket är hårt, särskilt när man fotar i närheten av den taggiga björnbärsbusken. Men den är ju så fantastisk i färgerna (säger jag som älskar lila).

1 kommentar:

  1. Snygga du! Koftan blev ju fantastisk och färgen är ljuvlig.

    SvaraRadera