onsdag 21 december 2011

Julstämning!

Julen närmar sig med stormsteg och man hinner inte riktigt med. Det vita utanför fönstret är fantastiskt vackert och hjälper ju till lite för själva stämningen. Jag hoppas innerligt att snön får stanna kvar, även om prognoserna säger något annat. Innanför husets väggar gör vi det bästa för att få stämning, även om julpyntet inte är i den mängd det brukar vara.

I köket så är färgerna vitt, grått, svart och med röda inslag. Infallet till färgvalet var att jag äntligen, efter några års sökande på lokala julmarknader, fick tag på den röda trasmattan. Den är så fin, men har tyvärr inte fastnat på bild. Röda detaljer ger julstämning utan att ta över för mycket.


I köksfönstret samsas två favoritblommor i vitt med min underbara hjärtljustake. Ljuslyktan som alltid står i fönstret har fått ett rött ljus för julstäningen. Ljuslyktan är dessutom en orkidékruka jag fått för flera år sedan i julgåva. Tycker den passar så bra med ett blockljus i. Två nyinköp finns i fönstret, den härliga betongkrukan från Hem & Hobby i Skövde (en genomresa innebar ett snabbstopp i favoritaffären) och metallhjärtat som stöttar amarayllisen. Detta hjärta hittade jag på en nyfunnen och harmonisk pärla ute på Varaslätten, E-trädgård i Emtunga. Så underbart fint och härligt det var i växthuset som de hade till försäljning av blommor och inredning. Tyvärr så har de bara tillfälligt öppet runt julhelgen. Jag hade önskat att det var en pärla man kunde besöka var gång man gjorde besök nere på "slätten". Det blev en hel del "godsaker" därifrån. Min favorittomte finns naturligtvis på plats i köksfönstret också. Lite stolt då jag målat den själv under eran av porslinsmålning.Dessa vackra amaryllisar kan man gärna studera närmre. Det är lite svårare att titta djupt in hos azalean, men å andra sidan så är ju mångfalden dess skönhet.


Köksbordet har fått lite julstämning. En rumsgran i härlig plåtkruka, även denna inköpt från E-trädgård. Adventsstaken har stora blockljus som räcker hela advent. Trälådan är nyköpt för i år och denna har jag köpt lokalt här hemma i Vingåker. Som Vingåkersbo glömmer man ofta bort det underbara sortiment som finns hos Fabrix på outletområdet. Väl värt ett besök om man är på Vingåker Factory Outlet.


I köket har jag även fått upp min efterlängtade hylla, den har naturligtvis också fått lite julkänsla. I en röd Höganäs-mugg sitter en av många hyacinter som finns hos oss. Röda ljuslyktor från Rusta och favoritkokböckerna får samsas på hyllan. Härliga linnehanddukar är ett måste i köket, nu har de naturligtvis röd dekor.


 Granen (som i år är fusk) pryds av ett flertal vita dekorationer. Vita kulor i porslin, virkade kulor och snöstjärnor i trä. De två sista har jag köpt på Ittala Outlet.


Favoritpyntet i granen är dock inte vitt utan en färgglad stjärna som Gabriel gjorde i fjol.


Och här är då hela granen, lite sned och vind då montaget gick snabbt. En julgris i halm och en spelande tomte inunder. Snart hamnar även klapparna där, de måste bara inhandlas först (säg inte att vi har dålig framförhållning det är ju hela 3 dagar kvar till julafton). Bakom granen sitter jag nu, för där finns min lilla datahörna.

Ha en lugn och skön julhelg!

2 kommentarer:

  1. God jul!! Mysigt att få kika in i ditt julmys. :-)

    SvaraRadera
  2. camilla wide´n21 december 2011 21:24

    God Jul kreativa kvinna, mysigt i ditt fina julehus. Tack för toppen fina kläder mm under året, du är fantastisk.

    SvaraRadera