måndag 2 januari 2012

Sew along - väska

Karin från Karinottilia är en kreativ sömmerska som var ambitiös och drog igång en Sew along för väsksömnad och fick med ett helt gäng med glada sömmerskor. Jag var inte sen att hänga på då jag verkligen behövde en rejäl spark därbak för att få till en väska. Jag har tänkt att sy en i flera år och har faktiskt köpt ett flertal tyger som var tänkt till en. Nu äntligen har jag iallafall fått klart min första riktiga väska och nu blir det fler. Det var helt fantastiskt kul att sy!

Jag var lite motfalls och sydde inte exakt samma modell som i Sew along, jag har ju tänkt och klurat i flera år hur jag vill sy. ;-) Min består av separat sido/bottenstycka, var tänkt att rymma ett A4-block och med en del praktiska fickor både utanpå och inuti. Tygerna köpte jag på förra syfestivalen - ett kraftigt grått möbeltyg från Korps och två matchande Amy Butler från just Karinottilia, dragkedjor och passpaolsnöre från Bibbi. Remmar och spännen kommer från Strapworks och det var snälla Strömming som höll i en enorm sambeställning.Framsidan på väskan har en stor utvändig ficka i det blommiga Amy Buttler-tyget, insidan av fickan är i det kraftiga möbeltyget för att få stadga och det grå kantbandet i överkant. Fickan knäpps med en grå tryckknapp. Baksidan av väskan har två fickor med dragkedja, den övre något mindre och passar exempelvis till iPhone, den undre är något större och sträcker sig till väskans nederkant. En trevlig detalalj på den nedre fickan är att överdelen är kantad med det prickiga Amy Butler-tyget, samt det fina broderiet "belive". Även infodringen vid väskans dragkedjeöppning är sydd av det prickiga tyget. Till nästa gång skall jag stadga upp denna infodring då jag tycker den ser lite sladdrig ut, den skall även få blir lite bredare då det var svårt att sy överkantens stickning. På sidan har jag sytt fast ringbanden i en söm som även fick prydas av en fin passpaol. Jag var lite bekymrad över att få denna passpaol bra, men det var ju väldigt enkelt. Passpaolen är sydd av det prickiga Amy Butler och har en snodd från Bibbi i sig. På axelremmen har jag även broderat in nyfiQen, vilket jag tyckte blev kanon!

Insidan av väskan har ett rött foder för att sticka ut lite från utsidans mer neutrala färger. På insidan har jag sytt fickor på båda sidorna. På den ena sidan så finns det en ficka med dragkedja. Den andra sidan består av 1 stor ficka, 2 enkla bälgfickor och två pennfack. Nu kan man ha ordning på alla småsaker.

Det var helt underbart roligt att sy en väska och jag är sugen på att sy nästa. Nästa väska blir en liknande med de små justeringar som bör göras för att jag skall bli helt nöjd. Bland annat så inser jag att man måste lägga till lite mer på bredd och höjd för att faktiskt få plats med ett A4-block, infodringen vid dragkedjan skall stabiliseras och göras något bredare. Jag skall vara mer nogrann (ta till lite vid tillklippning) på sidostyckena. Som det är nu så blev framsidans framstycke snett i överkant. Jag skall sy fast namnlapp som jag missade på denna väska. Insidan skall kompletteras med en hake coh band för nycklar. Och kanske skall jag ha lite stabilisering på hela väskan. Även om jag har vadd nu så tycker jag den säckar ihop lite för mycket.

11 kommentarer:

 1. Hej Camilla!
  Vilken fantastisk väska du gjort. Jag röstar nog på den som den snyggaste hittills. Sjaälv har jag bara klippt ut mönster och köpt tyg än så länge, men jag har ingen brådska.
  Utgick du från SewAlong-mönstret till din väska? Kan du inte göra en tut på nästa väska du syr?
  MVH Kristina Bohman

  SvaraRadera
 2. Tack för komplimangerna! :-)

  Kristina, jag gjorde en annan variant av väska som jag spånat om länge. Jag är ju ingen väskexpert och inte vidare bra på att göra "tutar", men det kanske dyker upp en så småningom när nästa väska sys. ;-)

  SvaraRadera
 3. Wow! den här har du verkligen satt en personlig touch på! Kul att se så många olika varianter på ett och samma mönster. Finfin!
  Ps. jag har nu lagt till dig på min blogglista ;-)

  SvaraRadera
 4. Nu kikar jag in i din blogg.ler.kommer från hemmaföräldrars sida.
  är de du som syr eller?
  mkt fina kläder.
  man blir verkligen suga på att shopa.ler.
  nu ska vi snart dricka te inann melodifestivalen.
  kram

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Hittade din sida med från hemmaföräldrarnas sida. :)
  Va härligt att du syr. Vill åxå sy, har önskat mig en ny symaskin varje år men får vel köpa en egen snart. :)

  SvaraRadera
 6. Välkommen hit svintoflickan och Karin mamma!

  Ja, det är jag som syr allt. Det är ett av mina stora intresse och har det dessutom som firma. Säljer i webshop, på marknader och på hemparty.

  Karin, jag tycker absolut att du skall köpa en egen symaskin. Det är otroligt roligt att sy och vill man inte sy kläder så har man mycket nytta av en för att sy gardiner, laga kläder och exv lägga upp byxor.

  SvaraRadera
 7. Verkligen en fin väska! När jag tittar runt här så förstår jag att vi inte kan bo så långt ifrån varandra.

  SvaraRadera