fredag 22 juli 2011

Med turkost som bas

För en tid sedan så fick jag en beställning där jag fick fria händer. Så skoj det är, men samtidigt lite nervöst. Ledtrådarna jag fick var endast: Överaska mig! Jag gillar mycket färg, turkost, lime och orange. Resultatet blev dessa fyra plagg som går att matcha med varandra.


Sommartider kräver ju ett par praktiska kortbyxor och jag valde att göra dem i neutralt jeanstyg med små detaljer i turkost. Modellen är nyfiQens vanliga jeansmodell som jag förkortat. Jag har förändrat skärningarna något, inspirerad av ett par byxor i Ottobre. Framstycket har jag delat av och därför hamnar framfickorna något längre ned. Ger ett tufft uttryck tycker jag. Efter att ha granskat några vuxenjeans tillsammans med några syvänner (Blomma åker vagn och Kånkarong) på en härlig spontan lunch så gjorde jag en kul detalj när jag stickade ned sidosömmen.Den viker av strax nedanför fickan och avslutas med en träns. Som vanligt har byxan två bakfickor, den ena dekorerad med ett broderi och den andra med namnlapp och ett dekorativt band.


Pösbyxorna som fick följa med beställningen är inte så mycket att orda om. Det är mina vanliga pösbyxor med fickor i sidosömmarna. Ficköppningarna har ett turkost kantband och i midja och besnlut valde jag matchande turkosa muddar. Enkelt snyggt och förhoppningsvis passar muddbyxor med fickor en tuff liten pojke.Dessa två alternativ till byxor kan man matcha med en cool randig t-shirt i svart och vitt. För att lägga till lite "färgglatt" så valde jag röda detaljer i form av kantband och avig täcksöm över raglansöm och i fåll. Mitt på bröstet finns ett tufft broderi "Rock´n Roll!", som åtminstone faller min lille rockkille i smaken. Modellen är nyfiQens vanliga tröja med kort ärm.


Om man vill vara lite snyggare och tuffare kan man istället matcha upp byxorna med en skjort. Det var just den här skjortan som ställde till det med leveransen. När jag i stort sett var klar med beställningen och bara skulle trycka dit dessa knappar så upptäckte jag till min fasa att broderiet var upp och ned. Bara att sy om! All lsut försvann och den härliga sommarvädret som var då, gjorde att leveransen blev fördröjd en vecka. Förhoppningsvis blev beställaren nöjd till sist iallafall. Denna modell är ny i nyfiQens sortiment och kommer att finnas i storlekarna 86/92 - 110/116. Denna modell ger möjlighet att leka med olika tyger och detaljer - så skoj! Denna skjorta har jag sytt i två olika turkosa tyger och lagt till orangea detaljer. Avig täcksöm på fållar och på axelsömmen.Orange krage och lite orangea detaljer i broderiet. En liten olycka skedde när broderiet på ryggen gjordes (jag sydde fast en del av bakstycket i broderiet), därför blev det en extra detalj med delat bakstycke. Olyckor behöver inte betyda dåligt resultat!


modell: nyfiQens jeans avkortade till kortbyxa, nyfiQens pösbyxa med fickor och muddar i midja och benslut, nyfiQens kortärmade tröja och nyfiQens skjorta. Alla kläder i storlek 110/116

material: 
Jeans sydda i stretchjeans från Stoff & Stil, dekorband från Jofotex och mudd från även denna från Stoff & Stil. Broderi kommer från Kunterbunts.
Pösbyxor sydda i velour från Andersson & Hjalmarsson, kantband från JNY och mudd från Stoff & Stil.
T-shirt sydd i randig jersey från Jny, kantband från Stoff & Stil och broderi från Huups!.
Skjorta sydd i turkosa vågade ränder och enfärgad jesey från JNY, kragen är sydd i mudd från Stoff & Stil. Knapplistens infodring är sydd av ett riktig tunn jersey från Jofotex. Broderi från Kunterbunts och tryckknappar från KamSnap.


att tänka på: Lite nervös över storleken på skjortan då denna modell är ny och inte helt utprovad. Lite jämförelse med t-shirten (som är en beprövad modell) visar att den är något större vilket är planerat. Jag vill att skjortan skall vara lite mer pösig och ledig till skillnad från den snäva passformen på nyfiQens tröjor. Hoppas nu kläderna passar och faller beställaren i smaken!3 kommentarer:

 1. Jag och Fisen är toknöjda med plaggen, skjortan älskar han eftersom vi berättat att det står "hjälte" på ryggen på den... ;)
  Har faktiskt fått frågor från flera stycken var den snygga skjortan kommer ifrån, så det kommer nog ramla in beställningar till dig... ;)
  Fantastiskt välgjorda kläder!

  SvaraRadera
 2. En makalöst snygg ensemble! Skjortan ett riktigt ess, men alla plagg genomtänkta och välarbetade!

  /Singh skapar

  SvaraRadera
 3. HUR har jag kunnat missa dig i sybloggvärlden?! jag fattar inte det! du syr så himla mycket snyggt att jag blir alldeles matt i knävecken, och då överdriver jag verkligen inte. nu lägger jag till dig på min blogglista och lovar att återkomma MÅÅÅÅÅÅNGA gånger!

  SvaraRadera