fredag 29 april 2011

Uppiffad systuga!

Hej igen! Jag lever men hinner inte riktigt med "livet". Mer än överfullt av aktiviteter tillsammans med en del förkylningar och influensa och som om det inte vore nog så har jag drabbats av den sedvanliga vårtrötthet (beror den på pollen tro?). Allt detta har gjort att jag inte hunnit med er här på bloggen. Men sysslolös har jag inte varit, förutom de två visningarna jag hade i förra månaden så har jag levererat i 100-tal produkter till sommarförsäljningen på Säfstaholms Slottscafé som öppnade nu i påsk. Har ni vägarna förbi kan jag verkligen rekomendera ett besök med en underbar fika och samtidigt kika in i butiken med häligt lokalproducerade produkter.

För att ha riktigt go inspiration till att sy alla beställningar och försäljningskollektion så fixade jag till lite i systugan inför visningarna. Två nya långa ljusa skrivbord som sträcker sig utmed en långsida av rummet inköptes på Ikea. Hela 4 meter skrivbord som rymmer mina fyra maskiner och samtidigt ger bra plats åt det administrativa arbetet med dataplats på ena halvan.


Lite återbruk av ett skrivbord som senare skall justeras i höjd för att anpassas till ett tillklippningsbord fick också plats på ena kortsidan. För att inte behöva se den tråkiga ekskivan så har jag lagt på en lite mer färgglad vaxduk från Stoff och Stil. Detta skrivbord har jag tänkt att höja upp genom att ställa det på en stor skiva med hjul. Skivan ger bra förvaring och hjulen gör att jag kan flytta tillklippningsbordet ut i rummet och då få åtgång till alla fyra sidor. Förhoppningsvis kan detta bord bli klart innan höstkollektionen skall produceras. Ovanför både skrivborden och tillklippningsbordet har jag hyllor där det får plats med både tillbehör, mönster, pärmar mm.Utmed den andra långsidan har jag kompletterat med ytterligare klädstänger tillsammans med ett trist Billyskåp för förvaring som inhyser tröjkollektionen. Kanske kan Billyskåpet förvandlas från tråkig björkfolie till vitt under sommarsäsong när man kan stå ute och måla. Vi får se om tiden räcker till.


Den sista väggen består av utgång till garaget och 4 stora garderober. I den "vackra" garderoben med fiskar ("ironi" - ett minne från badrummet som fanns i huset när vi flyttade in) ryms en del papper och pärmar som jag hoppas kan flytta till något annat ställe inom kort. Jag skulle nämligen behöva även denna sista garderob till mina tyger, för tillfället så är de andra garderoberna fulla med klädtyger men "fiskgarderoben" behövs till de stumma tyger, som för tillfället ligger i lådor inne i ett närliggande förråd.

10 kommentarer:

 1. Vilken härlig systuga!! Förstår att du gillar att vara där och sy :)

  SvaraRadera
 2. uuu vilken ångest jag får när jag tittar på min sy hörna :S
  jääätte mysigt ser det ut till att vara :)

  madde

  enzoo-retro.com

  SvaraRadera
 3. Åååå, waouw! Vad härligt och inspirerande! Kan riktigt se hur kreativititen kan flöda därinne! Hoppas du lyckas lösgöra lite tid att tillbringa med dina tyger och maskiner.
  Kram!!

  SvaraRadera
 4. Tack för titten! Kul att se hur du "bor". Mitt syhörn är lite kaosartat just nu så det är trevligt att få inspiration till smarta lösningar från andra.

  SvaraRadera
 5. Stort och fint! Var har du hittat lysrörslamporna? Skulle behöva såna. :)

  SvaraRadera
 6. Kul att få se din systuga! Vad lustigt, såg att vi har nästan exakt samma maskinuppsättning! Jag har också en Bernina 1150 MDA, en CoverPro, en Pfaff vanlig symaskin (fast något äldre) och nu även Janome MC 350e. Bra maskinval tycker jag ;-)

  SvaraRadera
 7. Härligt att få ordning i syrummet. Såg att du har en liten fåtölj också, eller gungstol. Är den skön? Jag har som mål i mitt syrum att röja såpass att jag får in en liten fåtölj också. Att sitta i när jag måste sprätta eller bara för att bläddra i tidningar. Eller för ett barn att krypa upp i och mysa när mamman syr... (in my dreams...)

  SvaraRadera
 8. Det låter fantastiskt att få ha ett pysselrum, eller en systuga. Hoppas att familjen kryar på sig.

  SvaraRadera
 9. Åh vad skönt att ha ett rum avsatt för detta! Bara det att kunna låta maskinen stå!

  Hoppas du njuter våren!

  Kram,
  A

  SvaraRadera
 10. Vad kan jag säga? Förutom Gilla!! Och att jag är inte så lite avis på ditt syrum. Ruggigt välstädat du har :-).

  SvaraRadera