onsdag 2 mars 2011

Vårteckenutmaningen 2011 - omgång 1

Första omgången på vårteckenutmaningen och jag är sen med mitt inlägg. Ingen bra start men ibland blir det så - tiden räcker inte till. Det är andra året som jag är med och likt förra året, som ni kan läsa om här, så är det svårt att hitta vårtecken ute i naturen. Fortfarande ligger snön djup och de sista veckorna har varit riktigt kalla. Visst känner man att solen börjar värma och det det blir ljusare både på morgonen och kvällen, men när nattemperaturen ligger en bit under -10 grader så orkar inte solen få snön att smälta på dagen. Jag längtar till dess att smältvattnet börjar droppa.

Ett tecken på att våren ändock är i antågande är att tankarna börjar rikta in sig på vår- och sommargarderob. Hos mig har dock kläder börjat "krympa" i garderoben ;-) och jag är nödgad att ta tag i problemet. Mitt mål är därför att minska en del av mina 15 överviktskilo och för att det skall kallas mätbart mål så har jag satt upp en minskning med 10 kg fram till semestern.

vikt: 79,0 kg   -   minskning: 0 kg

Förra våren/sommaren påbörjade vi vårt garagebygge och vår förhoppning var att det skulle bli klart innan vintern kom. En avsliten hälsena stoppade byggnationen, men nu börjar det närma sig ett färdigt garage iallafall. Här nedan finns en statusbild och som ni ser så kvarstår, förutom invändig målning och interiör, även garageportar, loftlucka, belysning, knutbräder och smygar samt målning. I sommar skall ytplanering och plantering på på plats. 3 bilar skall få plats men ytan skall mjukas upp av plantering och stenläggning så den inte uppfattas som en gigantisk garageuppfart. Spännande och utmanande!
Ytterligare en statusbild levererar jag, den föreställer vår uteplats bakom entrétrappen som är ett härligt ställe att sitta på när vårsolens strålar värmer. Det är dags att skotta bort snön så man får lite vårkänsla här. Fjolårets "vårmys" kan ni hitta här!


1 kommentar:

  1. Ja du, moder natur kan inte alltid bestämma. Tycker att vi alla är så finuriga med att leva våren, fastän att den inte har kommit!

    Kram Mimmi

    SvaraRadera