måndag 1 mars 2010

Vårteckenutmaning del 1

Nu är det dags att köra igång Humlebackens inititativ "vårteckenutmaning" som pågår varje måndag. Vi är ett helt gäng av bloggar ifrån hela landet och även några utanför Sveriges gränser som kommer att rapportera vårtecken. Det skall bli spännande och allra mest spännande kanske det blir så här i början då det krävs en viss del av fantasi och uppfinningsrikedom för att hitta vårtecken.

Det tidigaste och tydligaste tecknet på att våren snart är i antågande är trots allt alla fåglar som kvittrar så underbart de dagar då snön inte vräker ned. Denna sång har man faktiskt kunnat njuta av i några veckor här i västra Sörmland. Det är ljuvligt att få denna föraning om att våren snart är på gång. (Här hade jag ju tänkt att lägga in lite fågelkvitter här på bloggen, men mitt datakunnande är inte tillräckligt så jag återkommer kanske med detta senare när jag "luskat fram" hur man skall göra för att lägga till ljud).
Ytterligare ett tecken på att våren är i antagande är att vi faktiskt under all snö har en nytvättad bil. Tack vara ett par dagar med plusgrader så har vi kunnat vaska av den för första gången sedan i början av december. Än så länge har vi inget "fungerande" garage som bilen kan stå i och torka upp efter tvätt, men förhoppningsvis skall det bygget påbörjas när våren har kommit lite längre på väg. Kanske kan det bli ett av kommande vårtecken här på bloggen, under förutsättning att bygget kommer igång innan vårutmaningen är slut.


Allra enklast är nog att leta vårtecken inomhus, för trots att snön faller tungt utanför fönstret idag så kan man ju inte låta bli att pigga upp sig med lite vårfärger inomhus. Lite pynt, nya växter i fönstren och vårfräscha kuddar gör en glad. I år är det rosa som får vara accentfärg i både kök och vardagsrum.
alla bilder är klickbara

Rosa är en "stark" färg i den kommande vår/sommarkollektionen ifrån nyfiQen också. I år presenteras nämligen den ständigt återkommande broderade varianten av klänningen Anemone i färgställningen rosa/brunt, en kombination som jag tycker är väldigt snygg.alla bilder är klickbara

11 kommentarer:

 1. Åh så härlig! Underbart fin kantdekoration, sånt gör mig alltid sugen på en broderimaskin :-)

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Väldigt fina vårbilder du visar!
  Otroligt söt klänning du har sytt också! Superfin!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Jag håller med dig om att fågelkvitter är det bästa vårtecknet. Härligt med vårfärgerna också

  SvaraRadera
 4. Tack så mycket!

  Vivieka och Solåkra: Välkommen in! Jag har inte hunnit besöka er alla "vårteckenutmanare" ännu. Det var ju ett jättearbete att bara få in er i Google Reader, eftersom det var många för mig nya bloggar. Kul!

  SvaraRadera
 5. Skrattar när jag läser om bilen. Det enda positiva med snö o kyla är att bilen håller sig ren längre ;).

  Kikar runt på din blogg o blir mäkta imponerad över ditt skapande! Här är en som inte kan skapa någonting av det som kallas hantverk. Är totalt ohändig! :D

  Hörde på Radio Sörmland i vintras om ett gäng syentusiaster som träffades o sydde tillsammans. Gänget var utstpritt över landet. Du kanske tillhör gänget ;).

  Kram fr en mittsörmlänning :)

  SvaraRadera
 6. Men då var det ju dig jag lyssnade på! :D Du lät kanontrevlig o väldigt naturlig. En positiv o glad tjej!

  Var redan då så imponerad över att det finns människor med ett sådant intresse. Jag är glad om jag lyckas få fållen rak när jag syr på min gamla maskin ;).

  Ser att du brukar vara på marknader, så vi ses i så fall under Gammeldags marknaden i maj. Den brukar jag inte missa :).

  Det är helt otroligt med bloggeriet, vilka kontakter som skapas. Via radion, deltagande i vårteckensbloggeri, en kommentar o vips så var det kontakt *skrattar*

  Kram

  SvaraRadera
 7. Jättefint! Räknas snöras från tak som vårtecken? I så fall har jag en jättehög med vårtecken på min veranda. Som igår fylldes på med två dm nysnö, hmm, inte så vårlikt alls. :-)

  SvaraRadera
 8. Så vackra och vårliga bilder, jag blir riktigt glad. Fåglarna kvittar och det känns vår.

  Kramar Birgitta

  SvaraRadera
 9. Åååh, vad härlig med lite vårtecken! Kan behövas nu när vi har 1 m snö utanför fönstret :-)

  Tack för ditt inlägg i min blogg, jag ÄLSKAR att läsa långa kommentarer! Kul att du gillar vår planlösning, självklart får du spara den. Jag kan skicka dig lite bättre ritningar om du vill? De här har jag ju bara ritat själv, så man ser inte riktigt tydligt hur allt ser ut.

  Jo, jag tror det blir bäst med nån riktigt ljus färg på väggarna, nån som inte drar så mycket uppmärksamhet till sig. Tv-rummet kommer att gå mer i New England-stil så det skiljer sig lite från nedre våningen där det blir lite mera lantligt. Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 10. Vilken fin tunika!!! Jättesnyggt med broderiet och den annorlunda dekorsömmen!!

  SvaraRadera