torsdag 4 mars 2010

Ibland är det svårt att låta bli!

När jag såg denna underbart söta lilla elefant som föreställer en brandman, ett broderi som Gunilla Hultin stygnsatt, var det givet att det skulle bli tröja/body till ett syskonpar vars pappa är brandman. Sykonmatchning på ett lagom sätt genom att välja olika färger på ärmarna, Sixten får ljusblå/bruna ärmar från E-slöjd och Lilly får röda/bruna ärmar från Hilco (Campan) . I övrigt är de sydda i underbart mjuk och skön interlock från JnyDesign, även kantband och ärmmudd är av denna interlock.
Inte så mycket mer att orda om. Tröjan och bodyn kommer att överlämnas ikväll och jag hoppas att de passar och blir omtyckta.


modell: tröja Prunus i stlk 86/92 och body Pyrus i stlk 74/80.

material: Brun interlock ifrån JnyDesign till både tröja, ärmmudd och kantband, ljusblå/brun-randig interlock från E-slöjd och röd/brun randig Campan-trikå (singeljersey) från Hilco.

att tänka på: Roligt att göra tröjorna lite mer personliga med ett broderi, även om jag inte är jätteförtjust i sådana här färgglada broderier. Men är det passande motiv så blir det trots allt väldigt bra. Gunilla Hultin gör många fina broderier, vissa är fria och övriga kan man köpa för en billig penning.

3 kommentarer:

 1. Vilka perfekta motiv till brandmansbarn.

  Mina tvillingar är 2 1/2 år.

  SvaraRadera
 2. Ja barnen är verkligen olika i storlek. Tvillingsonen har fortfarande 92 i det mesta, men han är mindre än syrran.
  Kul att se att de växt så bra eftersom de var prematura och mini när de föddes.

  SvaraRadera
 3. Topenfina tröjor med läckert broderi.mmmmmmmmmmm

  SvaraRadera