måndag 8 mars 2010

Våutmanings vecka 2


Det är måndag idag och det innebär ännu en rapportering i Vivekas vårteckenutmaning. Denna vecka sker rapporteringen utomhus och alla foton förutom den första är faktiskt tagna idag. I helgen hade vi nämligen besök av kräksjukan och lillemannen mådde inte så bra, barnomsorgens 48 timmars-regel innebär att vi får njuta här hemma både måndag och tisdag.Förra veckan så skottade jag fram en av våra uteplatser ifrån all snö. Har våren svårt att själv göra jobbet så får jag väl hjälpa till lite tänkte jag. Veckoslutets härliga sol gjorde resterande jobbet och nu är alla trädgårdsplattor fria från snö och upptorkade.
Nu på förmiddagen plockade jag och Gabriel ut lite trädgårdsmöbler och leksaker och pyntade upp med fårskinnsfäll, vaxduk och vårfika i solen. Det var helt underbart och solen värmde så skönt så jag tom kunde plocka av mig jackan. Ljuvligt att koppla av i solen medan Gabriel lekte bredvid.


alla bilder ska vara klickbara för att få dem lite större

Jag behövde dessutom inte gå så långt för att hitta ytterligare vårtecken. Härligt takdropp ifrån trappens tak, kan man skåda om man kikar närmre. Dessa droppar skapar härliga is-formationer när de fryser av nattens minusgrader. Man pyntar och fixar och försöker få till konst men det kan ändock inte mäta sig med naturens egna skapelser i form av is- och snökristaller som glittrar i vårsolen. För att skapa ytterligare vårkänsla i den varma vårsolen så plockade jag fram lite trädgårdstidningar för att inspirera och locka till planering inför vårens trädgårdsarbete. Åh, jag längtar till mina nysatta vårlökar tittar upp. I höstas planterade jag en mängd tulpanlökar i framsidans rabatt och jag har glömt vad det var. Så spännande!!!

Några som har längtat efter vårens värmande sol är våra två katter, Atlas och Nike. De har länge velat gå ut, men vänt i terassdörren när de kände hur kallt det har varit. Extra härligt tycker de det är när vi är med dem ute.Efter ett par timmar ute i den härliga våren kan man bli så här trött!!!! Vilken tur för mamma som då hinner med att skriva 2: veckans vårteckeninlägg.


Ha det så skönt i vårsolen alla vårtecken-bloggare. Nu skall jag kika runt hos er!


Vill du hitta till de andra bloggarna som är med i vårteckenutmaningen så finns de här.

7 kommentarer:

 1. Inte visste jag att ni har katter! Vår Lina har knappt satt en tass ute sen i november. ;)

  Störtskön bild på Gabbe!

  SvaraRadera
 2. Åh, vad mysigt att fika ute, det är vår.

  SvaraRadera
 3. Härligt med fika utomhus. Det är väl ett vårtecken om något! :)

  Här borde jag nog också hjälpa våren på traven o skotta snön fr altan. Men det tar emot eftersom kära mannen skottade balkongen o nu ligger även den snön på altan ;)

  Kram

  SvaraRadera
 4. Vilka absolut underbara bilder!
  Lille sonen är hur go som helst och njuter och kollapsar av trötthet efteråt. Urgulligt.
  Och så söta katter. Ja , dom har varit lite gramse på oss här också att vi gjort kallt väder ute, det är bättre nu!
  Kram
  Agneta

  SvaraRadera
 5. Vilken fullkomligt ljuvlig bild med lillen som somnat i soffan.. härligt att se

  SvaraRadera
 6. Ser alldeles underbart ut med fikastunden ute!

  Hälsningar från
  Sally och jag

  SvaraRadera
 7. Oj, va härligt ni verkar ha haft det idag!!!
  Ja den här våren behöver nog lite hjälp på traven...

  Kram

  SvaraRadera