tisdag 9 mars 2010

Tribal-jeans!

Har testat en idé på ny modell för jeans. Det hela började med tanken på ett par mer tuffa broderade jeans och valet föll på en broderad tribal-spindel som jag hittat på nätet. När jag ändå skulle testa idén med ett nytt broderi kunde jag lika gärna fortsätta "testandet" och modellen på jeansen förändrades något från tidigare. Denna gången har jag gjort lågt sittande fickor i sömmen för besparingen framtill. Gabriel är riktigt stolt över ett par jeans som har fickor (vilket han inte har sedan tidigare, iallafall inte på hemmasydda byxor).Baktill har jag fortsatt med besparingen och på den övre delen har jag broderat tribal-spindeln. Detta motiv tycker jag dock kom lite för högt upp. Den perfekta placeringen skulle nog vara över besparinssömmen för att även synas när man har tröjan utanför byxorna. Kanske skall man utesluta besparingen på nästa försök? I midjan har jag gjort en fusklinning på samma vis som Kånkarong tipsar om här. Jag har tipsat om detta förut men det är ett helt suveränt sätt som jag använder mig av när jag skall ha midjeresår i stumma tyger, så det tål att upprepas.


Nedtill på frambenet så har jag broderat "nyfiQen - made for you" (liknande jag gjorde på denna broderade singoalla-klänningen) och jag har även lagt två rörelseveck i knähöjd.
Vill även passa på att visa exempel på hur det ser ut när vi fotar kläder. Det kan bli ett antal bilder innan man får några som är värda att visas. Här nedan är endast ett fåtal av de bästa bilderna som knäpptes. Det är tur att man använder sig av digitalkamera nu för tiden.

modell: förändrad modell av "Buxus". Jag har skippat framfickorna, lagt till en besparing fram där fickorna bli dolda och tagit bort bakfickan. Storlek är 86/92 och den är jag nog nöjd med.

material: jeanstyg som jag inte vet var jag köpt. Tyvärr börjar det ta slut och jag tycker det är riktigt snyggt med sin "grova" struktur.

att tänka på: Denna modell har många förbättringsåtgärder som skall ske. Jag skall förändra besparingen fram något, den blev inte riktigt som jag tänkt mig. Modellen är något hög i midjan och skall kortas något. Broderiet bak skall justeras. Jag skall utsluta rörelsevecken fram så att de inte "krockar" med nyfiQen-broderiet.

5 kommentarer:

 1. Säger hej igen och anmäler mig även som prenumerant av detta inlägget så jag inte missar ditt svar :-)

  SvaraRadera
 2. Byxorna är helt underbara. Får mig att vilja sy mer till min 4-årige pojke (något som jag har haft svårt för innan eftersom jag tycker det är så svårt att hitta exempel på tuffa plagg till så stora pojkar). Undrar lite över hur du gör när du broderar. Har du en riktig brodyrmaskin eller du kör med zigzag i olika bredder på en vanlig maskin? Du gör det väldigt bra oavsett.

  SvaraRadera
 3. Helsnygga byxor, modell, tyg och broderi!

  SvaraRadera
 4. Sååå snygga!! Längtar tills jag vågar ge mig på att sy ett par jeans...

  SvaraRadera
 5. Tack för alla kommentarer.

  Krokkofin: Jag har använt mig utav min brodermaskin när jag sydde tribalen, men motivet är ju så pass lätt så det borde gå att sy något liknande med vanlig maskin. Jag har tidigare sytt en klänning och ett par muddbyxor till en liten nyfödd inspirerat av tribaler. Detta hittar du här: http://mimmid.blogspot.com/2009/04/sot-som-kola.html

  Busmumrik: Testa du att sy ett par jeans redan nu, de är inte svåra. Man kan utlämna fickor och endast göra fuskvarianter i form av lite sömmar. Det har jag jobbat med mycket.

  SvaraRadera