onsdag 29 september 2010

Produktfotografering!

En underbar dag, solen skiner och frampå eftermiddagen så är ljuset så där underbart härligt ute i skogen. Träden silar soljuset så fint tycker jag. Precis som med "djungelkläderna" så såg jag framför mig hur jag ville få till bilderna. Kläderna går i grått, lila, turkost och rosa och härligt blommande ljung tillsammans med vitmossan i skogen skulle bli perfekt. Tyvärr så var den rosa/lila ljungen utblommad så jag fick nöja mig med gråa trädstammar och vit mossa. Här stannar vi bilen och går in!


Gabriel är naturligtvis med och "hjälper" till. Kanske kan man få till några fina bilder även på honom mina provdockor är betydligt enklare att fota. De gör som man vill (oftast) och står still när de har hittat en bra "pose".Mamma, jag vill inte bli fotad! Gabriel protesterade hejvilt till en början, men lite senare blev det lite fina bilder på honom iallafall.Det är en del att bära in i skogen och denna gången hade jag endast 2 av dockorna med. En stor sparkbil till Gabriel följde med också, men användes aldrig till slut. Ikeapåsar är bra att bära i men till de större dockorna jag använder mig utav så är de ändock för små.


Gabriel stylar lite som mamma brukar göra.


På sig har Gabriel en jacka som jag sydde på syhelgen för någon månad sedan. Tyget är ljusblått fleeceliknande, lurvigt på utsidan men med vävd insida. Undrar vad det kallas? Mjukt och härligt är det iallafall. På ryggen har jag gjort ett applikationsbroderi med två olika tyger (svart och vitt) i form av pingviner. Jag tyckte att pingvinerna passade så bra till det isblåa "lurvtyget".


Jackan är sydd i samma mönster som "drakjackan". Även denna gång valde jag att sy ett kantband av trikå nedtill. Muddar och kantband är av grå trikå från Stoff & Stil. Dragkedjan är även denna gången med ring och beställd av Bibbi. Framtill på jackan så har jag broderat en igloo med applikationsteknik. Nedtill (syns dock inte på bild) har jag sytt på en röd namnlapp.


Varför namnlappen blev röd ser ni här! jackan är fodrad med rött stjärntyg från Jny Design. Jag är supernöjd med jackan och den är varm och go som ytterplagg nu och fungerar även under overallen senare i vinter.  Jag tycker även att färgskalan blev så härligt med dessa kalla färger, isblått, grått, vitt och svart men med röda accenter.

modell: jacka modell 10 i Ottobre 3/2005 i stlk 86

material: lurvtyg från Jofotex, mudd från Stoff & Stil, dragkedja från Bibbi och broderi ifrån Kunterbunt

att tänka på: det var svårt att få till kantbandet i nederkant vid dragkedjan.2 kommentarer:

  1. Vad mysigt det ser ut! Brukar ha med min lilla kille och hjälpa också.. även om det ibland tar ganska lång tid då..

    SvaraRadera
  2. Vilken duktig lite hjälpreda du hade med dig:) Snygga klädder hade han också:)

    SvaraRadera