söndag 13 juni 2010

Lekande lätt...... och en gnutta princesstårta!

Från en färgglad och återkommande kund fick jag en beställning i förra veckan och resultatet blev en omlottbody till en liten nyfödd i bekantskapskretsen. Mamman till den nyfödde är förtjust i retro och valet föll på det bruna molntyget med orange kantband. Eftersom storleken skulle vara 50/56 så valde jag en body i modell fuskomlott. Fuskomlott som innebär att det inte är dubbelt tyg framtill tycker jag är bra då det inte blir så varmt med mycket tyg.


Jag har tidigare dragit mig för att sy dessa omlottmodeller då det är gott om tryckknappar som skall sättas i, i den här modellen räknar jag till hela 9 knappar. Men sedan jag köpte KAM-pressen tidigt i våras så går det som en dans att sätta i tryckknappar. Jag älskar min KAM-press!
Till beställarens dotter så blev det en klänning i modell Bellis, en lätt utställde enkel linneklänning. Eftersom beställaren är jordbrukare och älskar färg så var valet av tyget inte så svårt, det gröna Farmer från JnyDesign med cerica kantband.

Jag valde att sätta ett cericet kantband nedtill på klänningen också. Tycker att det ger ett härligt avslut på klänningen och dessutom är det enklare att kanta än fålla den lätt rundade nederkanten. Till kantband har jag använt JnyDesign's cerica interlock. Just interlock är bra att använda då man inte vill att nederkanten skall dra ihop sig. Använder man en lycrablandning, jersey eller mudd, så får man en lätt ballongeffekt eftersom mudden drar ihops sig något, trots att man minskar diffen på Cp'n så mycket man kan.

modell: Klänning i nyfiQen Bellis i stlk 86/92 och bodyn i modell Malus stlk 50/56.

material: grön "Farmer" och bruna moln, båda i singeljersey med lycra från JnyDesign. Cerice interlock även denna från JnyDesign och orange mudd från Stoff & Stil.

att tänka på: Dessa två vanliga modeller går så snabbt att sy - tror att båda plaggen syddes på vardera en halvtimma exklusive tillklippning. Sedan tillkommer det kanske en kvart för att sätta i de 9 tryckknapparna. Det är dessutom så otroligt roligt att sy och jag har verkligen stor lust trots att det har varit mycket sömnad inför Galleri Hemsytt och starten av min återförsäljare Säfstaholms Slottscafé.

2 kommentarer:

  1. Vilka fina plagg! Tycker det är jättesmart att göra en fuskomlott. Tänk när jag kan säga att det bara tagit en halvtimme att sy en omlottbody :) Gissar att jag måste köpa en CP först :)

    SvaraRadera
  2. Ja en CP underlättar ju en del ;-) Dessutom så "fuskade" jag lite på bodyn och skippade täcksömmen över raglanärm.

    SvaraRadera