fredag 9 april 2010

Future Pilot

Redan när jag sydde Gabriels Blixten McQeen tröja så hade jag tankarna på ett par matchande byxor i stretchfrotté. Tyget beställdes ifrån underbart snabba Tygpyssling. Jag kan verkligen rekomendera att beställa därifrån. Underbar snabb leverans (mitt tyg kom på 2 dagar), man betalar på faktura och jag haralltid fått en liten gåva med i leveransen. Kan det bli bättre? Tillbaka till byxorna, den mellanblåa stretchfrottén kom och ett par byxor i modell Azalea med resår både i midja och benslut syddes snabbt ihop. Inga konstigheter här och sömnaden gick bra.

Resåren sydde jag ihop till en rundel (både ben och midjeresår) sydde därefter fast resåren aviga mot aviga, vek in och stickade fast resåren i nederkant. I midjan använde jag mig av avig täcksöm på CoverPron och i benslut använde jag vanlig hushållsmaskin med förstärkt raksöm. Tycker det blir så trångt och knöligt att sticka ned benresåret med CoverPron. Visserligen kan man ju strunta i att sy en rundel och sticka ned resåret innan ihopsömnad, men det tycker jag blir lite sämre då det blir en vass kant inåt benet i och med resåret.


Men jag kunde ju inte hejda mig utan sydde ytterligare en matchande tröja till dessa byxor. Det blå/brun-randiga tyget låg och ropade till mig att det skulle passa så bra till byxorna, och jag kunde inte annat än hålla med. Kroppen är sydd i ljusblå interlock från Tygpyssling och ärmarna är brun/blå-randig ribb ifrån Andersson & Hjalmarsson. Jag bara älskar deras ribb som är lite tjockare och stabilare i kvalitén och inser att det snart är dags för en utflykt dit ner för att fylla på med lite mer. För att få någon kontrast och i "nyfiQen-anda" få lite mer färg så valde jag att sätta till röd mudd. Jag provade dock först med både mellanblå och brun mudd men blev inte helt nöjd med varken matchningen i nyans eller färgglädje.
Naturligtvis kunde jag ju inte hålla mig borta från Pärlan (brodermaskinen) så tröjan pryddes med lite häftiga broderiet i lite coolare stuk. Framtill på tröjan broderades ett flygplan i bruna och blå nyanser med en liten röd detalj, på ärmen blev det ett namnmonogram med tillhörande födelsetal och baktill så blev det en häftig text som jag hittade ute på nätet någonstans "Future Pilot".

Jag är helnöjd med både byxor och tröja. Stretchfrottén är i härlig mjuk kvalité och tröjan är så mjuk och skön. Tygpysslingens interlock är lagom tjock och underbart mjuk och A&H´s ribb har jag ju tidigare berömt. Ett härligt set som även fungerar till sommaren!
modell: byxa i nyfiQen Azalea och tröja i modell Prunus, båda i stlk 86/92.
material: Stretchfrotté och enfärgad interlock från Tygpyssling, randig ribb från Andersson & Hjalmarsson, röd mudd ifrån Stoff & Stil och resår i bredden 1,5 (ben) och 3 (midja) cm från fantastiska Bibbi.
att tänka på: Pärlan är fortfarande lika rolig att använda!!! I övrigt flöt sömnaden på perfekt.

4 kommentarer:

 1. Gud så fräscht set!! Det där randiga var underbart, vad kostar det? Du är verkligen en fena på att komponera ihop snygga kläder. :-)

  SvaraRadera
 2. Vilket fint set! Läckert med de röda muddarna till!

  SvaraRadera
 3. Men så typiskt, grrr!
  Jag vill gärna besöka A&H nån gång, inte för att jag beöver mer tyg, har precis handlat för nästan 4 papp från båda JNY och MG. :-O

  SvaraRadera
 4. Jättesnyggt! Du har så många bra ideer som jag måste sno. ;-) Kanske kunde jag få låna texten, Future Pilot? Jag ska ÄNTLIGEN bli faster till hösten, och min bror han flyger. Förresten har jag tråd här som är din och som plågar mitt samvete. Mejla mig din adress så skickar jag. Kram

  SvaraRadera