söndag 28 mars 2010

Våteckenutmaning vecka 5

Hej igen!

En vecka har gått sedan förra blogginlägget och det är dags för vårtecken igen. Vid det här laget vet väl alla bloggläsare (om inga nya tillkommet) att ni hittar alla vårtecken-bloggare här och att det är härliga Viveka som startat det hela. För er som väntar sömnadsinlägg så kan jag meddela att det finns en hel del alster som står på kö för blogginlägg, det gäller bara att hitta tiden för att skriva. Till nära och kära som väntar blogginlägg om vardagen måste jag tyvärr meddela att jag varit slarvig med kameran den sista tiden. Ni får tills vidare hålla till godo med våra härliga vårtecken.Det första och allra största vårtecknet som skett symboliseras av vår läckra köksklocka (från Åhlens) som kom på plats efter vår köksrenovering. Jag syftar naturligtvis på det härliga vårtecknet - sommartid! För mig är det ett säkert tecken på att vi går mot ljusare tider, och trots att det förorsakar morgontrötthet de närmsta dagarna så är det ända ljuvligt. Längre och ljusare kvällar kan en kvällstrött människa som jag behöva.Men en rundvandring i trädgården hann jag med igår, även om vädret kändes lite grått och trist. Jag hittade en del härliga vårtecken även om det ligger tjockt snötäcke på nästintill hela gräsmattan. Men denna snörika vinter så är det kanske ett gott tecken att man faktiskt kan gå runt huset nu.

1) Ytterligare vårtecken är tulpanlökar som tittar upp. Just dessa lökar är härligt cerica, men tyvärr så får jag sällan se dem då rådjuren oftar mumsar på dem innan blommorna hinner slå ut. Jag är dock tacksam för det är endast dessa lökar/blommor som råkar illa ut av de fyrfota "vännerna" som hälsar på trots att vi bor i ett villaområde.
2) I vår upphöjda rabatt på framsidan så kan man äntligen skönja lite jord och här trotsar timjanen all snö och letar sig upp till solvärmen på stenen.
3) Några pulkor står lutade mot garageväggen och de ser äntligen lite övergivna ut när snön har försvunnit runt dem. Det var bara någon vecka sedan som vi var i pulkabacken och nu är vi inne i påskveckan, Palmsöndagen var ju igår.
4) Kärleksörten som även den är planterad bland stenarna på framsidan börjar skjuta nya fräscha skott (fast det kanske inte riktigt är ett vårtecken då skotten oftast påbörjas sent på hösten, eller?)
5) På baksidan kan vi faktiskt skönja dammen under all snö. De 14 fiskarna som har sitt vinterboende inne i akvariet väntar ivrigt på att få flyttta ut till sitt sommarboende. Ett litet tråkigt trådstaket får omgärda dammen även i sommar. En snabb och livlig 2,5-åring måste skyddas. Som tur är göms staketet rätt så bra bland alla växter när de väl har fått fart.
6) Under det tjocka snötäcket väntar blåsipporna på att få glädja oss. Dessa får vi tydligen vänta på ett tag till, men när våren har kommit lite längre på väg samsas de under Hagtornet med både Sorgklocka och Julrosor och Hundtandsliljor.När rundvandringen nästan är slut så hittar jag överaskande DEM!!! Dessa underbart vita droppar som verkligen är ett bevis att vi nu inte bara behöver drömma och längta, våren har faktiskt satt fart. SNÖDROPPAR Härligt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar