måndag 22 mars 2010

Vårtecken, vecka 4Ni följer väl de övriga vårtecken-bloggarna? Ni hittar dem här inne hos Viveka på Humlebacken.

Idag kommer en snabb rapportering över vårtecken ifrån västra Sörmland eftersom tiden inte riktigt finns för att blogga. Tiden upptas istället av ett säkert vårtecken - planering och förberedelser för våren och sommarens byggande är i full gång (kanske borde förberedelserna var klara egentligen). Det är inga små projekt som skall igång och förhoppningsvis bli nästintill fätdigstälda under sommaren/hösten. Vårt alldeles egna projekt är den garagebyggnad som jag nämnt tidigare. Ritningar färdigställdes nu i helgen och ansökan om bygglov skall lämnas in i veckan. Det blir en nybyggnad (gamla garaget skall rivas) på 70 m2, som skall innehålla bilplats, förråd och arbetsplats i ett enda rum och en carport vid sidan om. Det andra projektet som planeras och projekteras är en nyförvärvad (av min far) sjöbod utan inredning som förhoppningsvis skall vara bebolig till midsommar. Två stora projekt med tajta tidplaner med anda ord.
Men en snabb tur runt i trädgården men kameran i handen har jag hunnit med. Och en hel del små vårtecken som ger hopp har jag hittat. Inne i det lilla växthuset som jag ärvt av mamma och pappa har all snön smält bort och blottar nu resterna av det glastak som rasat in under vintern. Jag ligger i startgroparna med att beställa nya glas så växtsäsongen kan starta i rimlig tid. I fjol lade vi in tegelgolvet vilket gav en rejält sen odlingssäsong. Jag hoppas på bättring i år trots en del arbete innan odling kan ske.
Vid växthuset står en frösådd lönn, som när man tittar närmare har svällande knoppar. Härligt!Runt växthuset så har faktiskt snön börjat smälta bort och här tittar våra jordgubbsplantor fram tillsammans med ett och annat ogräs. För någon vecka sedan så insåg jag att det finns dåligt med riktigt tidiga vårblommor i södervägg i vår trädgård. Om det nu inträffar en lika snörik vinter igen så kanske kan man sätta ned några lökar vid växthuset för tidig njutning.
Vår entrégång är nu snöfri vilket är helt underbart. Dock är det rejält med snö kvar i min upphöjda rabatt på framsidan. Under den djupa snön så finns där vårblommande lökar som jag satte i höstas. Det skall bli spännande att se hur det blir. Jag vill ha vårblomning här på framsidan, där man faktiskt passerar hela tiden. Ute i den övriga trädgården är man ju i vanliga fall inte så tidig att besöka och man ser inte vad som förändras från dag till dag under tidig vår.På baksidan ligger fortfarande ett rejält täcke med snö även om det har sjunkigt ihop en hel del den sista veckan. Jag kommer att försöka uppdatera bilderna allt eftersom så man kan uppleva skillnaden i snötäck på ett tydligt sätt.Slutligen så kan jag, utan bild, rapportera om ett säkert vårtecken. En ny diet är påbörjad för att sommarfiguren skall infinna sig. Jag vill inte kalla det att banta eftersom det inte finns i mitt vokabulär, men de 15 kg som har smygit sig på mig efter att jag slutat amma skall jag försöka få bort. Målet är inte tänkt att vara nått till sommaren utan jag tänker betydligt mer långsiktigt. Jag måste börja må lite bättre, vara mer rörlig och framförallt få bort den värsta tröttheten. Detta skall ske med lite motion, vilket idag är så gott som obefintlig samt att jag skall testa att äta enligt "Low-carb", vilket innebär mat med lågt kolhydratinnehåll. Jag skall inte utesluta kolhydrater helt utan bara minska mängden. Denna vecka som är den första i "nystarten" skall jag dock försöka utesluta all kolhydratmat såsom pasta, ris, potatis och bröd. Jag skall även utesluta all frukt den här första veckan för att få bort sötsuget.

3 kommentarer:

 1. Visst är det härligt när snön börjar ge sig om man kan se litet grönt. Karlskronahälsn/Merja

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga vårtecken! Tänk att man kan bli så lycklig över torra fläckar på marken. :)

  Jag började faktiskt äta enligt LCHF i somras, och har nog aldrig mått bättre. Att sen kilona började rasa gjorde ju inget!

  Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Härligt med våren!
  Men vad äter man egentligen om man plockar bort alla kolhydrater?
  Själv ska jag äntligen dra igång mina planer om sommarfigur, nämligen joggingturer. Hade ju planerat att ta en daglig joggingtur eller promenad från och med årsskiftet nu när jag är hemmavarande. Detta blev inte som jag tänkt i och med denna vinter som vi haft så nu kliar det i springfötterna:-)

  SvaraRadera