torsdag 18 mars 2010

Flera ballonger

Jag fortsätter med temat ballonger och eftersom jag inte har blivit helt nöjd med de tröjor prydda med luftballonger som jag sytt så var min tanke att vanliga ballonger skulle vara lite lättare att få till. Här har jag ritat ballonger själv och stygnsatt detta med automatik. Helt bra blev inte heller detta broderi, tyvärr. Jag får trixa vidare och hoppas på att kunna visa upp ett bättre alternativ på dessa vanliga ballonger, som är tänkt att ingå vår/sommarkollektionen från nyfiQen.



Tröjan är sydd av en liten stuvbit av gröna moln från JnyDesign. Tygbiten var liten och räckte inte riktigt för en fåll nedtill som jag brukar sy på tröjor, så istället fick nederkanten få ett kantband i brunt som jag tyckte blev riktigt snyggt. Både ärmmudd, halskant och täcksöm vid raglanärmen är i brunt.



Ballongerna har jag valt att brodera i nedtonat gult och orange med brunt snöre som hänger ned. Med på bilden är de härliga pösbyxorna sydda i tyg från Lasten Metsola sydda på samma vis som dessa med härligt retrostuk med hjälp av sydda "pressveck".


modell: tröja nyfiQens modell Prunus i stlk 86/92 med kantband i nederkant och byxor nyfiQens modell Azalea i förlängd stlk 74/80

material: grönt molntyg från JnyDesign, kantband och mudd i brun interlock även detta från JnyDesign. randig stretchfrotté i gult/brunt/grönt från Lasten Metsola. Broderiet är egen stygnsättning

att tänka på: Som vanligt är det broderiet som inte blir helt OK

3 kommentarer:

  1. Ballonger passar fint, inte minst på molntyget. Tycker tröjan blev mycket fin!

    SvaraRadera
  2. Så härlig kombination med molntyget och olika avrianter av ballongbroderier. Det ser väldigt bra ut på bilderna även om du inte är helt nöjd själv.

    SvaraRadera