måndag 15 mars 2010

Vårtecken, vecka 3

Tecken eller protest?Vi kör vidare med Humlebackens vårteckensutmaningen och vi är redan inne i vecka 3 på utmaningen. Tiden går fort, men våren kommer inte i samma fart tycker jag. I förra veckan visade jag hur jag försökte hjälpa våren på traven genom att skotta bort snön. Vi har njutit av uteplatsen i södervägg den gångna veckan och när jag i fredags tog en promenad ned till dagis för att hämta Gabriel så kunde faktiskt känna våren i luften. Snövallarna är höga på var sida om gångstigen, men man börjar ana asfalten som finns under snön. Härligt!


Och jag hittade faktiskt fantastiska vårtecken i veckan, men jag funderar på om de verkligen är tecken på våren eller om de enbart är en protest över att våren inte har kommit tillräckligt långt. I vilket fall som helst så hittade jag en liten bortkommen fjäril på vår garageuppfart i fredags (precis innan dagispromenaden). Den irrade omkring på snön och sträckte ut sina vingar för att få lite värme av vårsolen. Den fick mig att hoppas på vår, men samtidigt bli lite vemodig över hur naturen lurar alla vårtörstande varelser att kika ut och endast finna att det ännu dröjer innan snön har smält bort och de första vårblommorna börjar titta fram. Visserligen stod det i lokalpressen att någon hade hittat vårblommor i sin trädgård. Hur detta kan vara möjligt förstår jag inte för alla mina rabatter ligger fortfarande under ett 50 cm djupt snötäcke?
Ytterligare en protest över att NU får det faktiskt bli ordentlig vår är att grannen har plockat fram "caben" . Ännu dröjer det innan sufletten kan åka ned, men visst får det en att längta och ana. Jag tycker om alla dessa förvirrade själar för de ger iallafall hopp om att det kommer en vår.


Fortsätt att läsa om våren och hur långt den har kommit hos övriga bloggare. Vi skall vara över 100 st inom Norden som skriver om de lokala vårtecknen. En lista över bloggarna hittar du här.

5 kommentarer:

 1. Vilken tur du hade med kameran o fjärilen! :). Men det känns som om värmen ändå inte är alltför långt borta, trots nattkylan.

  Vi har ju bara 2veckor kvar till sommartid ;)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Fjäril! Varifrån kommer den, rymt? *ler*
  :)

  SvaraRadera
 3. Hoppsan, du har fångat en fjäril på bild redan, kul!
  Trots allt börjar man ana att våren ÄR på väg!

  Caroline

  SvaraRadera
 4. Tappra små varelser, fjärilarna! Vacker!
  Agneta

  SvaraRadera
 5. Våren är på väg...det måste den vara!
  Ha en underbar vecka.
  Kramen.

  SvaraRadera