fredag 12 mars 2010

Dickogee!!!

Blixten McQeen heter Gabriels stora favorit och denna film går varm här hemma när det är dags att slå av på farten och koppla av. Nu är ju inte lillemannen ett språkgeni ännu så ur hans mun kommer det "Dickogee", men nåde den som härmar honom genom att säga likadant, då blir det inte alls rätt. Nej naturligtvis så låter ju hans sätt att säga likadant i hans öron som när vi säger det korrekt.


När jag "trillade över" ett broderi med Blixten så kunde jag inte låta bli att göra en tröja till Gabriel. Motivet broderades redan i fredags och har sedan dess blivit liggande för att jag inte kunde bestämma mig för kontrastfärg på mudd, kantband och täcksömmar. Men inspiration kan ta många vägar och när jag fick se Geckos härliga svartvitrandiga body så föll alla bitar på plats. Inspiration är egentligen rätt så underlig - från Geckos body med turkosa och orangea dekorer fick jag genast en inre syn om att rött och himmelsblått skulle vara snyggt, och det tycker jag det blev. Den blå tar upp Blixtens ögonfärg och hans röda lack får gå igen genom täcksömmen på raglansömmen och fållen. Att både ha rött på täcksömmar och kantband/mudd, som faktiskt var min ursprungstanke, hade inte alls fått samma effekt. Tack Gecko för inspirationen!


Jag är helnöjd med tröjan, framförallt färgkombon, men även det underbart härliga tyget som är en mjuk ribb från Andersson & Hjalmarsson. I dera fyndlåda så hittade jag en hel mängd tillklippta ärmar till vuxentröjor och dessa plockade jag till mig med tanken att de skulle få bli ärmar till en av kollektionerna, likt den turkosa flodhästtröjan jag gjort tidigare (då med singeljersey från Stoff & Stil). Men ribben har gått åt till annat och börjar tyvärr snart ta slut. Jag hoppas på tur även vid nästa besök på Andersson & Hjalmarsson.Nu väntar jag på leverans från Tygpyssling så jag kan sy ett par matchande himmelsblå muddisar i stretchfrotté. Han kommer bli så sommarfräsch min lille kille!


modell: nyfiQens Prunus i stlk 86/92 (som vanligt). Notera att denna tröja ser nästan stor ut jämfört med tidigare jag sytt. Storlekarna kan uppfattas så olika beroende på vilken kvalité man väljer på tyget .

material: svartvit ribb från Andersson & Hjalmarsson, himmel/mellanblå mudd från mitt tygförråd, troligen köpt på Jofotex eller Calletex. Broderi från en underbar medlem på Sysidan - tack!

att tänka på: broderiet kunde ha suttit något längre ned, och som vanligt blir inte konturerna helt korrekta när man broderar i jersey. Men på detta broderi blev de iallafall mer än godkänt! Jag är nöjd men allra mest nöjd är nog Gabriel som fått vänta en hel vecka innan tröjan var klar och kunde visa upp den på dagis.

5 kommentarer:

  1. Snyggt! Ser fram emot paket efter helgen, det lär komma bild på en till unge med tindrande ögon framöver. Kram

    SvaraRadera
  2. Kanonfin!! Och den där ribben gillar jag verkligen (i min jakt på svartvitt). Finns det mer kvar av den tro? Vad kostar den?

    SvaraRadera
  3. Wow, så snygg! Den känns som ett typiskt nyfiQenplagg! :-)

    SvaraRadera