måndag 22 februari 2010

En skräckfylld upplevelse!

Tänk vad barn kan ta åt sig? Att se något otäckt på TV kan hålla i sig under lång tid.
När Gabriel fyllde 2 år i somras så var Tåget Thomas den största favoriten och det blev t o m en Thomas-tårta den dagen. Men en lördag i höstas när Gabriel tittade på web-TV och jag satt och sydde så ändrades den uppfattningen helt. I ett program som Gabriel har sett hur många gånger som helst, blir det helt plötsligt väldigt otäckt när Thomas får olja i ansiktet och blir svart. Tappra försök att trösta en otröstlig Gabriel gjorde ingen verkan, för efter den dagen så vägrar Gabriel att titta på Thomas och det pratas fortfarande mycket om att Thomas är tokig, blir smutsig i ansiktet och måste tvätta sig. På några av Gabriels filmer så finns det en reklamsnutt innan själva filmen börjar och då är även Thomas med. När reklamsnutten börjar så springer Gabriel halvvägs ut till köket för att endast tjuvkika på snedden. Då blir tydligen inte Thomas riktigt så otäck.Under den tidigare syhelgen utökades Gabriel garderob med ett gäng vanliga muddbyxor, de flesta sydda i Andersson och Hjalmarssons underbar velour, bruna, orangea, olivgröna och svarta.


modell: Muddbyxa Vinca i förlängd stlk 74/80

material: brun, svart och olivgrön velour från Andersson & Hjalmarsson, orange velour från Hilco (NeaNobell) och mudd ifrån Stoff & Stil.

att tänka på: Att sy är skoj och det går fort när man väl sätter sig ner och börjar. Ibland har jag tyvärr ett inre motstånd för att gå ned i källaren och sy.

4 kommentarer:

 1. Men stackars liten! Här har J nästan övergett Thomasflmerna med, fast inte av rädsla. Han leker fortfarande med tågen på tågbanan, men på filmområdet är det annat som gäller just nu. Det märks dock att han verkligen tar åt sig av innehållet och leker med i filmerna.

  SvaraRadera
 2. Min Isak blev oxå livrädd för Thomaståget för inte längesedan och blir ledsen bara vi tar fram filmen! Han blev rädd när Thomas skulle köra över en bro men bron framför rasade..

  SvaraRadera
 3. Oj då, stackars liten! Man tar ju lätt åt sig som vuxen också när ens barn blir rädda för något, men man kan ju inte veta allt. Trots allt litar man ju på såna filmer som är avsedda för småbarn...

  Hoppas han släpper rädslan snart!

  SvaraRadera
 4. Lilla bubb! Tråkigt när favoriterna blir helomvända.
  Vår äldsta tyckte en av Mumin-filmerna, den där Morran är med med sitt grin, var läskig och faktiskt kan jag förstå honom. Den var rätt läskig!

  SvaraRadera