lördag 20 februari 2010

Fly up in the sky!

Jag hade en idé (inspirerad av RuutuNuttu, min nya stora inspirationskälla) om att brodera ballonger på molntyget. En passande dekoration på just moln tycker jag. Jag utvecklade idén något och ritade en luftballong som jag sedan automatstygnsatte med mitt program (Janome Digitizer JR). Broderiet blev långt ifrån perfekt, men det får iallafall fungera till vardags så jag sydde ihop tröjan. Nu skall jag försöka utveckla och förbättre broderiet så jag kan få en bra tröja också. Min tanke är att få till ett applikationsbroderi där ballongens turkosa fält får vara som applikation och att man sedan broderar de limefärgade fälten som broderi. För övrigt blev ju linorna och korgen helt ok. Vi får väl se om det går.modell: nyfiQens Prunus med lång ärm i stlk 86/92

material: JnyDesigns röda molntyg och turkos mudd ifrån Stoff & Stil. Broderiet är egentillverkat.

att tänka på: broderiet skall placeras lite längre ned och längre ut mot sidosömmen. Broderiet skall för övrigt förbättras så ballongfälten blir som de skall. I övrigt tycker jag om färgkombinationen med rött, turkos och lime. En tröja som matchar till mycket!

4 kommentarer:

 1. Jättefin tröja! Tycker att broderiet blev jättebra, även placeringen tycker jag är perfekt. Snyggt med turkos accent!

  SvaraRadera
 2. Det var ju ett toppenbra första försök!
  RuttuNuttu är förövrigt min favoritbloggerska!

  SvaraRadera
 3. Oh så häftigt! Vilken bra ide, med ballong på molntröjan! Det måste jag också göra. :-) Fast jag har en massa flygplan som jag skulle vilja brodera, och det passar ju också bra! Du har alltid så bra ideer. :-)

  SvaraRadera