tisdag 23 februari 2010

Morgonskiftet-mössan!

Ett stort grattis till våra svenska skidåkare som kammar hem den ena medaljen efter den andra.


Bild lånad från Morgonskiftet, Sörmlandsradion

För några veckor sedan hade jag besök i systugan av Katarina Larsson från Sörmlandsradion. Under några timmar så sydde hon en lila mössa i direktsändning. Nu är det dags för Katarina att göra en ny mössa men inte med min hjälp denna gången. Idag har hon besökt en garnaffär i Nyköping i jakt efter en OS-mössa. Katarina virkade sin egen variant av OS-mössan i färgerna lila, grönt, svart och vitt. Trots att jag egentligen inte kan virka så kommer jag att anta Katarinas utmaning och virka en likadan.


Hur svårt kan det vara?


Efter jobbbet idag så blir det garnjakt och sedan skall jag virka en mössa efter detta mönster, ett perfekt arbete framför OS-tvn

10 kommentarer:

 1. De är så grymt snygga! Är också lite sugen ;-)

  SvaraRadera
 2. Håller med, snyggaste mössan denna säsong. Hörde dessutom ett radioprogram om mössan igår så hittar jag bara någon som kan virka så blir det lätt en här hemma.

  Lycka till med din virkning!

  SvaraRadera
 3. Hade en kund här idag som letade virkkrok till att virka OS mössan med. Slut i både Nyköping och Oxelösund :) Lånade helt enkelkt ut min. Kommer inte hinna virka den i alla fall. men fin är den.

  SvaraRadera
 4. Virkkrok nr 8 var slut i Katrineholm också - jag köpte en 9:a och hoppas att resultatet skall bli godkänt.

  Kan rapportera att jag påbörjade virkningen igår och fick repa upp 2 gånger. Vi får väl se hur länge det dröjer innan mössan är klar!

  SvaraRadera
 5. Jag har också funderat på att virka en sån mössa... eller ett par stycken till barnen. Tror den är superenkel att göra. Till mig själv har jag precis stickat en Åremössa.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 6. Du får satsa på någon annan färg än gult och blått. Jag läste i Metro att de färgerna är slut. :-)

  SvaraRadera
 7. Efter startkvällen i förrgår så trodde jag det skulle ta lång tid att virka mössan. Framför skidorna igår så virkades det med en väldig fart. Halva mössan är virkad och jag känner mig väldigt stolt även om jag har en del kramp i handen, är ju inte så van virkare. Tror att det kommer bli en mindre variant till lilleman också :-D

  Stratus: Färgerna blir lila, lime, svart och vitt helt enligt Katarina på Sörmlandsradions design (gult och blått var för övrigt slutsålt i Katrineholm också).

  SvaraRadera
 8. Tusen tack för kommentaren i min blogg! Kul att du gillade planlösningen, den är vår egen "design". Vi utgick från en befintlig modell men ändrade ganska mycket. Vi förstorade alla rum för jag gillar inte när det är trångt :-)

  SvaraRadera
 9. Snubblade in på din blogg och måste bara säga att jag blev glad över mössmönsterlänken! Har letat efter en nåt liknande. Fast min skulle inte bli blågul utan blåvit i så fall :)

  SvaraRadera
 10. Ska bli kul att se din mössa färdig! Kul att du tittade in i min "åter-öppnade" syblogg.

  SvaraRadera