fredag 8 januari 2010

Ho, ho, ho!

Jag fortsätter med mitt broderande och ännu har jag inte stillat "nyhetens behag". Brodermaskinen är fortfarande lika kul att använda och jag kan inte sy tillräckligt fort för att få fram alla idéer i huvudet. Skall jag vara riktigt ärlig så ligger jag på nätterna när jag inte kan sova (svårt att sova pga ihärdig hosta) och tänker ut nya kombinationer som jag vill testa.


Här är ett härligt set till Gabbe i grönt, brunt och orange - en härlig färgkombination. Grunden fick jag i det helt underbart härliga stretchfrottén som jag hittade på Calletex i Örebro. En uggla i orange på hoodien fick det bli. De bruna manchesterbyxorna var sedan länge tillklippta och jag hade egentligen broderat en orange bil på bakfickan. Den bakfickan förkastades till UFO-högen (infinished object) och kanske kommer den till användning lite senare istället. Ett par vanliga muddbyxor i den härliga stretchfrottén fick det bli också, men de kanske inte riktigt är sydda för att användas samtidigt som hoodien, det kan bli lite mycket "av det goda". En matchande enfärgad tröja är på gång till dessa byxor istället, men den är ännu inte ihopsydd. Återkommer!

Byxorna är sydda i modell Roddis från nyfiQen med några små förändringar av detaljer. Jag har valt att sy rörelseveck vid knät och midjeresår enligt Kånkarongs förträffliga tips på fusklinning. Byxorna har mudd nedtill och är sydda i Stoff & Stils härliga bruna babymanchester och jag har även använt deras mudd. På bakfickan har jag broderat en uggla från ett gratisbroderi och eftersom jag tycker om text och bokstäver kunde jag inte låta bli att brodera ett litet "Ho, ho, ho" på framsidan av jeansen. Broderiet är i huvudsak orange (tycker om när motivet är stort sett enfärgat).
Tröjan är sydd enligt ett mönster från Ottobre med endast några små förändringar såsom att jag uteslutit fodret samt förlängt ärmen en hel del. Här har jag använt stretchfrotté i grönt, brunt samt två vita nyanser (kollar man nogare så är det ena vita randen kritvit medan den andra är vintervit) . Till huvan har jag valt att använda en tunn orange singeltrikå som jag hade hemma i tygförrådet. Dekorsömmarna på huva och raglansöm är avig täcksöm i nedtonat olivgrönt för att få den orangea ugglan som jag broderat på framsidan att vara mer framträdande.

modell: nyfiQens Roddis i stlk 74/80 med knäveck och midjeresår. Hoodien kommer ifrån Ottobre nr 4/2009 modell nr 9 i stlk 80.

material: Stretchfrotté ifrån Calletex, mudd och babymanchester från Stoff & Stil, orange singeltrikå ifrån mitt eget tyglager (har legat där länge).

att tänka på: nöjd i det stora hela även om broderiet inte är helt perfekt. På den stora ugglan (på tröjan) så blev det hoppstygn på bröstfjädrarna som skall lagas lite lätt med vanlig hushållsmaskin.

10 kommentarer:

 1. Super snyggt =) Kan meddela att jag har haft min brodermaskin i flera år nu och jag har fortfarande lika kul som i början =) Så räkna inte med att det lugnar ner sig med tiden det blir tvärtom man upptäcker massor av nytt =)
  Skicka ett mail om du vill ha tips på olika bra brodyrfiler ;)

  SvaraRadera
 2. Har precis hittat hit. Jättesnygga grejor du gör.

  SvaraRadera
 3. Jättejättefint!! Allting!!
  Synd att det är så långt till Calletex också...

  SvaraRadera
 4. Hej tjejen! Jag igen! :-)
  Tack för kommentaren på bloggen. JAg blev så himla nyfiken på dragkedjorna... Om du går dit igen, skulle det kunna tänkas slinka med ett par till mig också i kassen? Jag tar dem osedda i sånt fall! ;-)

  SvaraRadera
 5. En fröjd för ögat! Dessa skulle mina söner vara fina i!

  /C

  SvaraRadera
 6. Men gud vilka underbara kläder!!! Dinna broderier är ju underbara.

  SvaraRadera
 7. Vad ni är underbar - tack!!!

  SvaraRadera