måndag 30 november 2009

Adventspynt

Det har fortsatts att pynta och pysslas i helgen och förutom ljusslingorna ute så känns adventspysslet så gott som klart. Som jag utlovat så kommer här lite bevis på min "tråksömnad" i slutet på veckan i form av gardiner och kuddar. Till arbetshörnan blev det lite röda härliga julgardiner med amaryllis på. Det blev en enkel kappa, liknande den jag tidigare gjort till Gabbes rum. Enkel att sy och blir dessutom riktig snygg tycker jag. Till dessa sydde jag två matchande kuddar som får ligga i den gamla DUX-fotöljen som står bredvid chiffonjén som jag använder till databord. Tills dess att plånboken säger att det är värt en omklädning (som faktiskt kostar lika mycket som en ny fotölj) så får ett vitt gammalt lakan skymma den grådaskiga klädseln. I fotöljen ligger även ett fårskinn från Ikea. Nu önskar jag bara en limegrön rund ryamatta på golvet istället för den urblekta silkemattan. Får väl se vad jultomten kan komma med. ;-)
På bordet i köket har det pyntats med en alternativ adventsstake tillsammans med en vit hyacint och en liten gran i en glasvas, vilket är populärt i ett flertal inredningsbloggar och jag är inte sen att haka på trenden. Adventsstaken är i form av 4 vita blockljus ifrån Ikea som står på ett svart fat köpt på Åhlens. Ljusen skall kompletteras med adventssiffror och fatet skall fyllas av grovt salt så det liknar iskristaller har jag tänkt. Får väl se om Gabriel kan låta saltet vara, annars får faten vara rent.
Jag avslutar med lite bilder ifrån helgens julmarknad som gick av stapeln på vackra Säftsaholms slott. Vi hade fått en härlig hörnplacering och skyltningen blev kanonbra med både plats för en hylla och en klädställning. Med på marknaden var även vår (nyfiQens och Hjälmarslöjds) samarbetspartner Fönster- och möbellyftet. Annika ställde ut med sina vackra möbler och fönsterspeglar. Hon hade även tagit med en fotölj som hon höll på att klä om. Kika närmre på hennes urläckra pallar, får- och lammpallen genom att klicka på bilden. Jag bara älskar dessa och hade det funnits mer plats här hemma så hade en av varje fått flytta hem till oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar