onsdag 5 augusti 2009

Ljuvlig syhörna!

Strax innan vi gav oss i väg för en vecka på Smögen så tillbringade vi några dagar vid vårt eget paradis. Stugan ligger fantastiskt bara några meter ifrån sjön och vi har en egen brygga i strandkanten som lockar till en hel del plask och lek.


Vädret tillät en hel del badande dessa dagar och Gabriel är inte rädd för vatten. Det är toppen att kunna springa i strandkanten, eller som nedan hålla på med vatten med hjälp av hinkar och vattenkannor. En dusch i slutändan blev det också och med tanke på hur magen ser ut så svalkade den rejält.


Djurlivet är rikt här nere vid sjön och förutom det ständigt återkommande fiskljusparet, doppingarna och sothönorna så simmar en del änder omkring i sjön. De är inte sena att dyka upp när lite bröd plockas fram, och här är är en mamma som vaktar sin småttingar när de blir matade.


Nere vid stugan finns det alltid något trevligt att hitta på och det är en av de få ställen som verkligen får en att slappna av. Tack vara den enkla standarden och det rofyllda med vatten så kan man verkligen koppla av. Trots att det faktiskt finns en TV (dock utan en mängd kanaler, endast de mest behövda) så plockas oftast kortleken eller shackspelet fram på kvällarna. Ljuvligt!Jag har ju tidigare visat er bilder från min systuga i källaren och strax efter midsommar plockade jag ju ut mina maskiner på terassen och hade en systuga där. Men ingen av dem kan mäta sig med min härliga tillklippningshörna som jag hade dessa dagar, eller hur?Ett antal t-shirtar, svala sommarbyxor och 2 par coola badshorts blev resultatet. Badbyxorna hade jag planerat att fota när vi besökte västkusten, vid några härliga klippor tillsammans med saltstänk. Tror ni jag kom ihåg det? I vilket fall som helst så kommer det lite bilder på mina sömnadsalster inom kort.

5 kommentarer:

 1. Tänk om man kunde sitta sådär och sy året runt?! Underbart!

  SvaraRadera
 2. Javisst ser det härligt ut. Nu var det ju endast för några dagar så mina maskiner fick inte följa med ut ;-)

  Inser mer och mer att jag faktiskt vill flytta mitt härliga syrum i källare. Upp från mörka källaren till ljuset på ovanvåningen. Tyvärr finns det inte rum ledigt där och att en ny sy- och tvättstuga skulle rymmas i garageutbyggnaden tror jag inte sambon går med på :-D

  SvaraRadera
 3. Hej och tack för din söta kommentar inne hos mig! Kommentarer som dina förgyller min dag! Nej det är ingen gasspis utan en vanlig keramikhäll, den finns att få som gas men vi ville inte ha det.

  Vilka underbar barnkläder du syr!!! Jag har precis fått en symaskin av min söta mamma och jag är väldigt sugen på att försöka mig på ett barnplagg till lilla T. Något tips till en total nybörjare???

  Kram

  SvaraRadera
 4. Ljuvligt.
  Sen kanske man kan fresta med en tävling? Man kan vinna en klänning från 1970 i frotte som kommer från en nedlagd fabrik. Finns i strl 90-xl. Mvh/ Fransy
  www.vishlawear.blogspot.com

  SvaraRadera