måndag 3 augusti 2009

Smaskens!

Matmässigt så finns det nog ingen bättre tid än nu. Att kunna gå ut i trädgården och skörda sin egen mat är ju helt underbart. I år var vi riktigt sena i starten så det är ont om både det ena och det andra, men lite färskpotatis, sallad och rädisor kan vi förse oss med och tomaterna börjar så smått bli röda de få som finns i växthuset.

Idag så blir det färskpotatis med egenodlad sallad och till det schnitzel. Inte alls dumt för en måndagkväll, som dessutom är min första arbetsdag efter semester. Resterande veckan så skall vi flytta ned till sommarstugan och då hoppas jag på att kunna byta ut schnitzeln mot nyfångad aborre istället.

I fredags var vi dessutom ute i skogen och hittade lite "gult" som resulterade i några stora kantarellmackor som vi åt till förrätt. Riktigt smaskens tillsammans med en kall öl. Gabriel var superduktig och gick själv minst hälften av de två timmarna som vi traskade runt i skogen, resten av tiden så satt han på armen. med andra ord så fick vi lite god motion också. Lite distraktion med att äta blåbär, hallon och smultron så gick Gabriels "traskandet" som en dans.


Innan vi åker ned till sommarstugan i morgon så var det dags att klippa gräset och det går ju riktigt snabbt när man hjälps åt. För när pappa klipper gräset så skall naturligtis Gabriel göra det också. Han följer pappas fotspår hela tiden, när pappa vänder så vänder Gabriel också.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar