torsdag 13 augusti 2009

Badbyxor!

Någon timma innan vår semesterresa till Smögen så gick symaskinerna varma - det behövdes badbyxor. Gabriel hade enbart ett par badbyxor och de i modell "säkerhetsbyxa" som används på badhuset. Inte så praktiskt att leka med i vattenbrynet då de torkar väldigt långsamt. Nu blev det istället två par badshort i ett tunt poplinliknande tyg som jag blev toppennöjd med. Gabriel har använt dem jättemycket, både som badbyxa men även som shorts.

Första paret är sytt i ett härligt blommigt tyg som jag bytt till mig av söta Jenny. I garderoben hade jag även ett mörkt grönt vindpoplin köpt på Jofotex (Gabriels dinojacka är sytt av detta tyg) som matchade perfekt. Därför tuffade jag till byxorna genom att sy ett ben utav var tyg. Coolt, är min mening!


De andra badshortsen är sydda i ett annat blommigt tyg som är turkost. Även detta tyg tillhörde bytet med Jenny. Så här snygga blev shortsen på. Jag har medvetet gjort dem tufft pösiga och de kan säkert användas även nästa år.


material: Vindpoplin tror jag man kan kalla tyget. Det mönstrade har jag bytt till mig av Jenny och det enfärgade kommer ifrån Jofotex.

modell: Avkortad och något breddad modell Widde i stlk 74/80.

att tänka på: Behöver nog inte bredda mönstret för att kalla det 74/80. Dessa byxor blev stora! Men i övrigt gick det snabbt och lätt att "slänga ihop" och resultatet är jag toppennöjd med. Det blev även premiär för mina nya namnlappar. Jag hade tänkt att använda de återstående lapparna med mimiS på till Gabriels kläder, men jag var så sugen på att testa de nya. Vad barnslig man är ibland!

1 kommentar:

 1. Hejsan!

  Jag tror att det är första gången som jag hittar hit! Va kul!

  Va härligt att få en digital systemkamera när man önskat sig en kompakt! :)
  Jag älskar ju att fota men just nu blir jag bara arg på min digitalkamera (som ändå är rätt bra,men inte så bra som jag vill). Har dock varit mammaledig så jag har ej haft råd att köpa mig en ny. Suck! Men nu snart kanske.......ska flörta lite med sambon.

  Nu till din fråga. Trodde jag skrivit vart jag hade hittat alla sakerna men tydligen inte, glömde visst bort det. Hittade dessa hos Syster Lycklig, kostar 299 kr (Lisbeth Dahl), visst är de läckra.
  Jag såg en mycket billigare variant på ett tag sen på Rusta, ångrar att jag inte köpte dem.

  SvaraRadera