tisdag 25 augusti 2009

Blommig höstjacka

Efter den senaste tiden sömnad av byxor och tröjor var det dags att påbörja "lager 2 och 3" i höstgarderoben. Inte mindre än fem jackor och varmare tröjor klipptes till under gårdagen så bloggen kommer nog att handla om dessa ett tag framöver.Första ut är en "Solig-inspirerad" fleecefodrad höstjacka i ett tyg som legat till sig i garderoben en längre tid. Tyget köpte jag av MG-tyger på syfestivalen hösten 2007 och redan då var det tänkt till en jacka. Det såg länge ut som om denna jacka skulle bli förpassad till UFO-högen för all framtid, men jag bet ihop och fick till det i slutändan. Jag använde mig utav ett obeprövat egentillverkat mönster som utgick ifrån mina raglantröjor. Men jackan blev för snäv i första provning, så jag fick utöka bredden med hjälp av infodringar. Jag gjorde en bred infodring (heter det verkligen så?) mitt bak och två smalare på båda sidor av dragkedjan. Dessa infodringar blev helt enkelt snygga detaljer! När sedan mudden till kragen skulle sys på var den snurrad på ett konstigt vis när den var fastsydd med dragkedjan och saxen plockades fram istället för sprätten. Detta resulterade i dekorsömmen mitt bak på kragen, även detta en snygg detalj. Sedan kan jag väl villigt erkänna att sömnadsordningen inte blev så smidig som jag hade tänkt. Till nästa gång skall jag tänka efter före och förhoppningsvis få till ett bättre flyt. Till slut blev resultatet så här, vilket är helt ok med tanke på alla missöden. En bra träning inför sömnaden av en bättre vinterjacka som jag har i huvudet.


modell: Eget med utgångspunkt från mina raglantröjor i stlk 80.

material: både det blommiga canvastyget och den underbart härliga fleecen till foder kommer från MG. Mudden är som vanligt från Stoff & Stil.

att tänka på: synd att man är "effektiv" och har ytterligare en jacka i behov av infodringar. Jag skall sätta mig och rita upp ett bättre mönster på jacka. Sedan skall jag tänka till innan nästa jacka blir ihopsydd så att arbetsordningen blir något smidigare. Hjälp min gröna, sköna fleece börjar ta slut!!!

4 kommentarer:

  1. Du är ju bara så produktiv och jag är så imponerad över din ork. Jättefin jacka såklart!

    SvaraRadera
  2. En miss som blev jättebra! Kanske testa kilar i annan färg i sidosömmarna på nästa?

    SvaraRadera
  3. Jackan är superfin, och ser proffsig ut!

    SvaraRadera