onsdag 26 augusti 2009

Klassiska färger

Jag fortsätter att blogga om de "övre lagren" i höstgarderoben som har sytts de senaste dagarna. I våras så köpte jag detta mjuka och gosiga fleecetyg, men det är först nu som det plockats ut från garderoben. (Jag ser en ny trend - från att sytt i nya härliga tyger från JnyDesign så övergår sömnaden att ske i gamla skåpsvärmare.) Likt jackan i förra inlägget så har jag knåpat ihop mänstret själv utifrån mina raglantröjor. Eftersom denna fleece är rejält stretchig så fungerade utan infodringar även om resultatet blev en snäv fleecetröja men som blir bra att ha under regn- eller vinterjackan. Ett försök gjordes att få till en bra knäppning i halsen och det resulterade i en dragkedja. Det fungerade bra även om jag nog väljer ett muddtyg till nästa tröja eftersom polokragen blev något vid i halsen. Som vanligt har jag lekt med CPn och dekorerat tröjan med lite sömmar, både avig och rät täcksöm (heter det verkligen rät täcksöm - ni vet nog vad jag menar). Notera sömmarna nedtill på ärmen.


ursäkta det dåliga fotot som gör att tröjan blir sned och vindI övrigt är det inte så mycket mer att orda om - en härlig tröja som fungerar, även om jag inte är helt nöjd med resultat. Några förändringar får det bli till nästa gång.modell: egenknåpad utifrån tischa long R i stlk 86/92 (en storlek större än Gabriel använder för att få lite mer vidd).material: fleece från Jofotexatt tänka på: Kragen blev för vid, antingen skall det tas in på nästa tröja eller också kan man använda muddväv istället. Nästa gång skall tröjan göras vidare.

2 kommentarer:

  1. Jättefina jackor! Det är roligt att få sy något annat ibland, annat än tröjor och byxor. :-) Nu blir jag också sugen.

    SvaraRadera