lördag 11 juli 2009

Wij trädgård, del 2

Vi fortsätter vår rundtur på Wij trädgårdar i detta inlägg.

Jag tycker det är härligt att smycka en trädgård inte bara med växter utan med lite oväntade detaljer. Ett grånat plank såsom det här är underbart att använda när man vill skapa rum i trädgården. Jag tycker att planket är så vackert genom sin kombination av det grånade trät och det rostiga järnet i överkanten. Jag måste nog fundera över var jag kan få till en sådan detalj med plank eller staket i trädgården. Att spaljera fruktträd mot planket blir pricken över i:et. Kombinationern järn och trä var något man kunde se lite här och var på Wij. Lars Krantz berättade om tillverkarens tanke med planket, vilket var att finnessen med de små glipor mellan varje planka som skapar ett härligt skuggspel när solen skiner. Det är nog bara konstnärer som kan tänka på sådana detaljer.Vackra skyltar fanns det lite var stans i Wij trädgård som berättade vilken del av trädgården man besökte. Dessa skyltar tror jag var gjorda av aluminium och hade en vacker lite matt grå färg. Tänk att få ha något sådant i trädgården. Jag tänker mig kanske en liknande skylt som hälsar välkommen till familjen Eriksson/Jansson eller en som påvisar att vi har gatunummer 17. När jag har tänkt klart om utformning och hur man på eget vis kan tillverka något liknande så kanske jag återkommer med resultat.


En trädgård utan vatten är en fattig trädgård enligt mig. Själv har jag vattenspeglar och porl lite varstans och jag har idéer för fler. Ett rostigt järnkar med vatten tillsammans med vackert gräs skulle passa perfekt på min framsida tillsammans med grus och sten. Just detta järnkar stod mitt i Wijs härliga rosenträdgård som är designad av en favorit till mig, Simon Irvin som förövrigt bland annat har hållit till på Läckö slott.


I en av trädgårdarna med temat ”Skog i åker” fanns det ett trolskt vatten som speglade de omkringliggande träden på ett sådant fantastiskt sätt. Besöker man Wij trädgårdar när de vita näckrosorna blommar så blir det nog ännu bättre. Den stämningen som fanns när man gick in i denna trädgård vill jag skapa under mina lönnar, mitt woodland. Där vill jag ha en liten vattenspegel och med inspiration från Wij, men en liten vit näckros och som pricken över i:et en dimmfontän. Visst vore det som en trollskog i så fall. Än så länge så nöjer jag mig med en zinkbalja kantad med funkiablad.Så avslutar vi med lite livebilder på Gabriel i sin nya tröja med Cartoon som jag visade i förra inlägget. Visst är han söt min lille "snickare"?


3 kommentarer:

 1. Vilken superfin liten snickare! Tyget är ju hur coolt som helst och tröjan jättesnygg. =)
  Nyss hemkommen från Hälsingland, inte så långt från Ockelbo. Vi besökte trädgårdarna på Träslottet i Arbrå, men det är ju inte riktigt samma sak. :-)

  SvaraRadera
 2. Tröjan kom verkligen till sin rätt när han har den på sig, hur häftig som helst!

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Hittade hit av en slump från Carolina och gillade att få en titt från Wij. Vad roligt det vore att få komma dit.
  Gillar tröjan på din söte grabb också.
  Eva

  SvaraRadera