lördag 11 juli 2009

Sommaroutfit!

Gabriel (och övriga familjen) ville ge Anton en liten sommarpresent när de var på besök igår för en trevlig grillkväll. Utgångsläget var ett olivgrönt set som jag vet Antons mamma (min marknadskollega som har Hjälmarslöjd) tycker om. Detta set hade jag redan i min marknadskollektion som inte hade blivit sålt i passande storlek så det fick bli sommarpresenten. T-shirten är sydd i olivgrön singeltrikå från Jofotex och kantad med de limegröna flodhästarna, även de från Jofotex. Muddbyxorna är sydda av en härlig olivgrön velour med härlig lyster från Andersson & Hjalmarsson och har limgröna muddar från Stoff & Stil.
Men jag kunde ju inte naturligtvis inte motstå att sy något i de nya sommarfräscha tygerna också. Jag ville ha något om kunde matcha det gröna setet, så det fick bli en turkos husvagnströja från JnyDesign med limegröna kantband och dekorsömmar. En härlig kombination om jag får säga det själv. För att ytterligare komplettera kläderna och göra dem än mer somriga kompletterades det med ett par svarta short med limegrön fåll med avig täcksöm. Dessa shorts passar lika bra till den turkosa som den limegröna t-shirten.
Fyra plagg med många kombinationer.


material: limegrön singeltrikå och flodhästar från Jofotex, olivgrön velour från Andersson & Hjalmarsson, turkosa husvagnar och svart singeltrikå från JnyDesign och limegrön mudd från Stoff & Stil.

modell: tischa short R i storlek 86/92, muddbyxa Softy i storlek 86/92 och shorts i storlek 74/80 (en storlek mindre än de andra kläderna för att de skall passa och vara snygga på under sommaren)

att tänka på: allt fungerade bra och det är roligt att sy till sådana som man vet tycker om ens kläder. Anton har ett flertal kläder ifrån mig sedan tidigare som hans mamma har köpt. Härliga kombinationsmöjligheter på fyra plagg tycker jag.

1 kommentar:

  1. Vilka härliga kläder... de skulle passa min son så fint då jag älska olivgrönt ;-)

    Tack för titten på min blogg! Nu ska jag titta vidare på din ;-)

    Kram

    SvaraRadera