måndag 6 juli 2009

Turkos sommar!När jag funderar på färgval och kombinationer så kretsar ofta tankarna på matchning till befintlig garderob och att kunna få så många kombinationer som möjligt, utan att det för den skull det blir en clown i kläderna. I förra veckan klippte jag till ett antal sommarsvala tröjor till Gabriel, både i nya och lite äldre tyger. Insåg när jag funderade på kontrastfärg att tukost skulle vara snyggt till ett flertal av tröjorna. Smidigt tänkte jag och laddade CoverPron med turkos tråd.

Här är resultatet - triss i turkost kantband i t-shirtar sydda med mitt vanliga mönster. Grönt filurtyg från Mjuka tyger (som har legat i skåpet lääänge), oliv/blått "bil-tyg" (som är bloggat om här) och JnyDesigns fantastiska kanintyg i lime/rött.Och så följer några livebilder på Gabriel i sin filurtröja tillsammans med ett par bruna "Widde" i härlig brun interlock från JnyDesign. Goa, lite svalare och mjuka byxor som passar en tidig morgon ute i trödgården. På bilden ser ni den nye Zlatan - Gabriel har ett riktigt driv i steget och fötterna går som trumpinnar med bollen framför sig, till pappas stora glädje.
Husvagnströjan på översta bilden kommer i ett senare blogginlägg.

modell:
mitt vanliga mönster på Tischa short R i förlängd variant av storlek 74/80, byxan Widde i stlk 74/80.

material:
limegrönt filurtyg från Mjuka Tyger, biltyg från Jofotex, limegröna/röd kaniner och brun interlock från JnyDesign och turkos mudd från Stoff & Stil.

att tänka på:
Inget! Det här börjar gå riktigt bra! Älskar att sy och sedan jag flyttade ut maskinerna på terassen så har jag sytt, sytt, sytt. Nu börjar även Johan semester (på tisdag) så då är det kanske dags att vara lite mer social. Tur att jag hunnit sy lite sommarkläder till Gabriel.

4 kommentarer:

 1. Underbara!!! Den med bilar är min favorit!!

  SvaraRadera
 2. Snygga t-shirtar. Husvagnstyget är så fint!

  SvaraRadera
 3. Finfina tröjor på en liten lirare. Om några år får du nog åka med honom hit upp på fotbollscup.
  Jag gillar verkligen ditt nya namn.

  SvaraRadera
 4. Tusen tusen tack!! Idag kom paketet med tunikan och vad underbart fin den är!! Sitter perfekt på! Ska försöka blogga om den imorgon!
  /Anna

  SvaraRadera