tisdag 7 juli 2009

Lika men ändå olika

Äntligen så har jag fått iväg mina vinstpaket på min bloggtävling. Jag ställde de fyra nedanstående frågor till vinnarna och utifrån svaren blev det fyra rätt olika kläder.


 1. Tunika eller byxa?
 2. Ljusblå eller gråsvart linnetyg?
 3. Kontrastfärg?
 4. Vilken storlek

Vinnarna till ett valfritt linneplagg blev alltså: Anna som gav förslaget Alex. Maria som angav namnet Noa samt ett 3:e pris till Älsklingsfrö och Strumpetossa för att de var dem som länkade till tävlingen.

Byxorna blev båda i gråsvart och storlek 1107116 men valet av kontrastfärg skildes något. Modellen på byxorna är lik mina muddbyxor Ecoo men för att få byxan lite mer sval och sommarslapp så har jag istället för mudd vanllig resår (1,5 cm bred) i benslut. Flertalet av dekorstickningarna är i en grå nyans men med en utstickande detalj i form av röd respektive turkos stjärna framtill, samt några "prickar" nedtill på benet. Enkelt, snyggt och förhoppningsvis i vinnarnas smak. Tyget är ett härligt tunnt linnetyg som jag köpte på syfestivalen av Korps och jag tycker det gör sig bra i sådan här byxor som bara blir snyggare i det lite ruffa ostrukna stilen. Svalt är ju linne på sommaren också.De två tunikorna valdes i skilda färger. Den första i gråsvart linnetyg med rosa dekor i stlk 98/104 och den ljusblå med orange dekor i stlk 110/116. Jag tycker att tunikorna får helt skilda utseende, den ljusblå lite coolare och tuffare med det orangea medan den svarta är lite sötare och ljuvare med sin rosa dekor. Dekoren är i form av någon sorts blomgirlang, 9 mm bred, och sydd i ärmslut och halsringning. I nederkant har jag valt att sy två spegelvända sömmar för att få "lite mer". Mönstret är mitt vanliga Zingo som jag kortat av till tunika och får naturligtvis namnet Zingorita. Hoppas att även dessa två plagg uppskattas av vinnarna.
modell: Byxan i samma modell som Ecoo men med resår i benslut i stlk 110/116, tunika Zingorita (kortad Zingo) i stlk 98/104 och 110/116
material: gråsvart och ljusblått linnetyg från Korps, grå mudd från Stoff & Stil.
att tänka på: nervöst om kläderna skall bli omtyckta, själv är jag iallafall nöjd med resultatet, dock inte med den långa leveranstiden.

6 kommentarer:

 1. Underbara kläder, vinnarna kommer bli såååå nöjda. Gillar verkligen dekor sömmen på linne tunikorna gud va fint , nu vill jag oxå ha en maskin med mer dekorsömmar :) aldrig blir man nöjd.

  Du har säkert skrivigt de i något inlägg förut "cikeln" bak på byxorna ser inte ut som en upponervänd trippelsöm (coverpro) har du skaffat en maskin som kan sy riktig cover stich ? eller hur har du gjort?

  Gud va avundsjuk jag blir varje gång jag ser dinna kläder vissade på dina dockor, jag skulle så gärna vilja ha dockor att visa kläderna på men jag får hålla utskick på nätet och kolla om det dycker upp några , nya är så dyra.

  Härlig Tisdag på dig nu har jag bara 3 dagar till sen är det semester :)

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket för all beröm :-D Jag tycker det är roligt att faktiskt hittat en riktigt bra anledning för att jag köpte en så dyr vanlig hudhållsmaskin. Ett tag så ångrade jag nästan mitt köp och tänkte att jag kunde haft de pengarna till något annat trevligt (som en brodermaskin eller tryckutrustning kanske ;-) ) Det är ingen ny covermaskin som jag använt mig utav på cirkeln, jag är helt enkelt lite lat och använder inte min CP till den dekorsömmen utan det är en av mina dekorsömmar på hushållsmaskinen, tycker det är lite svårt att svänga ordentligt med CPn.

  Dockerna är jag också kär i, håll utkik på blocket så dyker det nog upp ett tillfälle för dig också. Jag gav ju endast 200-300 kr/st för dem så det är ju långt ifrån priset för nya.

  Hoppas du får en trevlig semester!!!

  SvaraRadera
 3. Vi älskar vår tunika!! Den är ljuvlig! Passar helt perfekt, bloggar om den så fort jag hinner!!
  Tack igen!

  SvaraRadera
 4. Underbara kläder.

  Jag håller med om dekorsömmarna på tunikorna. Det gör hela tunikan (nästan).

  Jag har just kommit på att använda mina egna dekorsömmar, för jag har massor.

  SvaraRadera
 5. Vi är supernöjda! Tunikan är på idag med orangea byxor till, superfint!! Och dottern gillar den och det säger mycket kan jag säga. ;)

  SvaraRadera
 6. Jag är jättenöjd med byxorna som vi fick! Superfina är dom. Tack så mycket!

  SvaraRadera