söndag 5 juli 2009

Kvällsmys!

En av alla fördelar med underbart sommarväder är alla sköna kvällar som man får. Än så länge har vi ingen inglasad terass så vi får ta vara på dem som är tillräckligt varma för att sitta och mysa på terassen till långt in på natten. I fredags var det extra mysigt då det smattrade på taket och tack vare det mulna vädret var så pass mörkt så stämnningen med tända ljus blev härlig. Naturligtvis firande vi in helgen med lite god mat också och till det en god fördrink.



Drinken serverades i martiniglas med en jordgubbe och ett avklippt sugrör för att få lite stjärnglans. Den bestod utav gin, spad från inlagd annanas (tog till vara på det från torsdagen då vi hade annanasringar till grillade hamburgare) och fruktsoda. För alkoholfritt alternativ så uteslut jag helt enkelt ginen. Denna drink blev helt toppengod och kommer att göras igen.




En sommarkväll som denna så serverades det naturligtvis grillat, och denna gången blev det kyckling. Även maten var ett nytt recept som prövades första gången och t o m Johan, som inte annars är så förjust i kyckling, var nöjd. Receptet på kyckling hämtades ur Allt om Mats "fredagsgott". Kycklingfiléer fick ligga i vitlöksmarinad några timmar och innan grillningen fylldes de med halloumi och färsk basilika och lindades in i lufttorkad skinka. Till detta serverades en krämig pasta med grönsaker. Pastasåsen bestod enkelt av kycklingfond, creme fraiche och soja som kokades ihop och hälldes på den kokta pastan. Delade tomater, ruccola, champinjoner och salladslök blandades i pastan. Till maten serverades kalamataoliver och ett gott rödvin. Mums! En god rätt helt enligt min smak som inte kräver så stor arbetsinsats.

1 kommentar:

  1. jag som just har ätigt grillat (marulk) men jag bleb hungrig ändå, det vattnas i munen :)
    Jag vet ju att du gillar att laga god mat och detta lät underbart.
    Trevlig söndakväll på er .)

    SvaraRadera