måndag 29 juni 2009

Till ett litet underverk

För en vecka sedan så fick Gabriel en ny syssling. Ett litet underverk som helst inte ville kika ut i vida världen eller också dröjde hon ett tag för att få samma födelsedag som sin mamma, vem vet. Till slut tittade hon iallafall ut och vi skall snart åka och träffa henne för allra första gången. Naturligtvis skall hon få några kläder sydda av mig, det enda svåra var att bestämma vad man skulle sy. Jag ville riktigt frossa i alla de nya härliga tygerna som finns hemma och det fick bli ytterligare en klänning i det gul/röda kanintyget och ett härligt set med body i bruna moln kantat med rosa och en muddbyxa i en lite kraftigare rosa interlock. Inte så mycket mer att orda om. Här ser ni resultatet.
modell:
Klänning Allie i stlk 62/68 (modellen är snäv så jag hoppas att den kan användas redan nu). Body med kuvertringning i halsen, Ottobre 5/2006 nr 1 i stlk 50 och muddbyxor ifrån Ottobre 5/2006 nr 3 i stlk 50.

material:
Klänningen är sydd i gul/rött kanintyg ifrån JnyDesign och kantad med mudd ifrån Stoff & Stil. Bodyn i molntyg, även det ifrån söta Jenny på JnyDesign och kantad med rosa interlock från "Trikå-Eva". Byxorna är sydda i samma rosa interlock och har rosa mudd köpt för kanske 15 år sedan och vart har jag ingen aning om. Ibland är det bra att vara en "hamster" och spara på allt.

att tänka på:
Klänningen höll på att åka i soporna, allt gick fel. Först strulade CPn med kantbandsapparaten och det blev en rejäl sprättning och efter det så var det min trotjänare overlocken som strulade. Efter det så fungerade allt perfekt igen. Det verkar nästan som maskinerna måste ha sina strulperioder för att fungerar klockrent däremellan. Sedan funderar man på om bebisarna är så pyttiga? Gabriel börjar närma sig 2 år och man har redan glömt bort hur liten han var.

7 kommentarer:

 1. Vilket fint välkomstpaket :) ja det gul röda kanintyget ät nog en av mina nya favoriter. KOm hon på sammma dag som sin mamma ?

  SvaraRadera
 2. Vilka fina presenter. Det rosa mot det bruna och vita blev så fint.

  SvaraRadera
 3. Tack så mycket! Visst blev de fina och jag tycker det är så härligt med molntyget (och detsamma med de bruna elefanterna) att det finns så himla mycket snygga kombos i färg och de blir så helt olika.

  Visst fick hon samma födelsedag som sin mamma när hon tittade ut 16 dagar över tiden. Vilken lite kämpe ,-)

  SvaraRadera
 4. Helt underbart! Vilket paket! :)

  SvaraRadera
 5. Vilka fina presenter!
  De bruna molnen blev ju helt underbara med rosa till.

  SvaraRadera