måndag 29 juni 2009

Inflyttningspresent

De sista dagarna har jag fått kritik för att jag inte underhåller bloggen tillräckligt. Det är min far som undrade om jag slarvat bort min kamera och därför inte visat några bilder på det senaste. Mao är det kanske dags att ta tag i uppdateringarna och få till ytterligare ett inlägg. Nu kanske inte detta inlägg handlar om det min far efterfrågar, men här kommer iallafall lite sömnadsinlägg för er som är intresserade. Som plåster på såren för min far så slänger jag även med en bild på Gabriel med sin älskade leksak, en traktor med släp, som han fick av farmor häromdagen.
I fredags flyttade våra goa vänner och tillika Gabriels bästa vän och dagiskompis in i sitt nya hus. Som inflyttningspresent blev det lite smått och gott till alla familjemedlemmar, egentillverkad flädersaft till sommardrinken, lite perenner ifrån vår trädgård och kläder ifrån mimiS till lilla L som är lika gammal som Gabriel. Allt sedan jag sydde prototypen på modell Widde så har jag tänkt att dessa prototypbyxor skulle hamna hos lilla L någon gång. Jag vill nämligen inte sälja dem i ordinarie sortiment eftersom jag gjort lite förändringar på modellen genom att smalna av dem ordentligt innan jag blev helt nöjd. Nu är ju byxorna helt ok för övrigt om än lite pösiga och breda, men jag tror att de kan passa bra till lilla L som är något större än Gabriel. Redan när jag bestämde mig för att L skulle få dessa byxor planerade jag även en matchande tunika i ett härligt retro örngott jag fyndat för länge sedan. Jag tycker att setet blev helt underbart med en sval bomullstunika i ett mönster som går helt i stil med svensk sommar. Ärmarna, som är helt gröna, är klippta ifrån baksidan på örngottet. Vid fotandet så saknade jag en skyltdocka i rätt storlek så kläderna hamnade på Tintin som är en 98/104 och resultatet blev över förväntan. Mao är det ytterligare ett bevis på att kläder ifrån mimiS har lång användningstid eftersom dessa är sydda i stlk 74/80. Jag hoppas kunna fånga lite livebilder när kläderna povas på mottagaren för att kunna jämföra hur de sitter i "rätt" storlek.


Jag ville även ge bort något i ett nytt och fräscht tyg och valet föll på Jny´s kanintyg i färgställningen gult/rött. Jag tyckte nämligen att de små "turtur-duvorna", Gabriel och lilla L skulle ha en lite matchande outfit (Gabriel har ju en del kaninkläder förståss). Modellen är min vanliga sommarlätta Allie och kantbandet fick vara neutralt rött. Denna modell vet jag av erfarenhet är tajt, därför valde jag att sy den i en större storlek, 86/92, för att L skall kunna använda den hela sommaren som just klänning.modell: Tunika Zingolina (kortare variant av klänning Zingo) i stlk 74/80, prototypvariant av byxa Widde (bredden 86/92 och längden 74/80) och klänning Allie i stlk 86/92.
material: Byxan Widde i ljusgul interlock från "Trikå-Eva", tunika i örngott från lokal sekond-hand och klänning i kanin-interlock från Jny Design.
att tänka på: Sommarfräscha kläder som syddes på terassen. Hoppas nu att de passar mottagare! Jag är lite ledsen över att jag inte tänkte på att göra framstycket i den minst blekta delen av örngottet, nu är i och för sig tyget väldigt bra i färgerna ändå. Kaske kan det bli en lite solhatt också, för det ligger ett likadant örngott i mina sygömmor.

3 kommentarer:

 1. Oj, vilken fin tunika. Mönstret var ju hur fint som helst!

  SvaraRadera
 2. vilka underbart fina kläder!!! jag föll pladask för tunika så sommrig!!! och vilken fin model det var på kanin klänningen :)

  kan tänka mig att barnen blev jättefina i sina nya kläder.

  SvaraRadera
 3. Superfina!! Speciellt klänningen!

  SvaraRadera